ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ 30 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΟΛΛΑΝΤ

23:05 9/9/2012 - Πηγή: Matrix24

«Δεν θα δαπανήσουμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω το 2013 απ’ ό,τι το 2012» εξήγγειλε ο Γάλλος Πρόεδρος.

 Μιλώντας σήμερα στο τηλεοπτικό κανάλι TF1, ο Φρανσουά Ολάντ εξήγησε πως από τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ που χρειάζονται για να κλείσει ο προϋπολογισμός, «δέκα εκατομμύρια ευρώ θα προέλθουν από εξοικονομήσεις, άλλα δέκα από μεγάλες επιχειρήσεις και ακόμη δέκα από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Ανακοίνωσε δε ότι  το σχέδιο νόμου των δημοσιονομικών

για το 2013 θα καταρτιστεί σε συνάρτηση με μια πρόβλεψη ρεαλιστικής ανάπτυξης, δηλαδή χωρίς αμφιβολία 0,8%”, πρόσθεσε.

Παράλληλα, εξήγγειλε την «ατζέντα ανόρθωσης εντός διετίας για τη Γαλλία», διευκρινίζοντας ότι «κυβέρνηση δεν έχασε καιρό και έδρασε και γρήγορα» και με αυτό τον τρόπο απάντησε στις επικρίσεις τις αντιπολίτευσης.

Αναφορικά με την ατζέντα ανόρθωσης, ο Γάλλος Πρόεδρος διευκρίνισε ότι μέσα σε «δύο χρόνια θα τεθεί σε εφαρμογή ταυτόχρονα μια πολιτική για την απασχόληση, για την ανταγωνιστικότητα και για την ανόρθωση των δημοσίων οικονομικών».

Παραδέχθηκε ότι η χώρα πλήττεται από «μια αυξημένη ανεργία, μια υποβαθμισμένη ανταγωνιστικότητα, σημαντικά ελλείμματα, ένα ιστορικό έλλειμμα», αλλά τόνισε: «Δεν πρόκειται να κάνω σε τέσσερις μήνες αυτό που οι προκάτοχοί μου δεν έκαναν σε πέντε ή σε δέκα χρόνια». Πρόσθεσε, όμως, ότι: «Θεωρώ πως είμαι σε κατάσταση μάχης και ξεκινώντας από εδώ, δεν θέλω απλώς να κοιτάζω το παρελθόν. Το παρελθόν μετρά, βαραίνει, αλλά πρέπει να δεσμευθώ με το μέλλον».

Keywords
Τυχαία Θέματα