ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Διήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο, πραγματοποιεί από σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, προετοιμάζοντας το έδαφος για την επίσκεψη και του Αντώνη Σαμαρά.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Γκίντο Βεστερβέλε αύριο, Δευτέρα 20 Αυγούστου, ενώ σήμερα το βράδυ, έχει προγραμματιστεί να παρακαθίσει σε δείπνο με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής Χανς – Ντίτριχ

Γκένσερ.

Με την Ευρώπη και ιδιαίτερα τη Γερμανία να διατηρεί σκληρή γραμμή όσον αφορά στην πρόθεση της Ελλάδας να διαπραγματευτεί και να πετύχει επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας κατά δύο χρόνια, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται από πλευράς χρηματοδότησης, η επίσκεψη Αβραμόπουλου στο Βερολίνο είναι ενδεικτική της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης να βρει σημείο επαφής με το Βερολίνο.

Σύμφωνα μάλιστα με διπλωματικούς κύκλους, στο Βερολίνο πρέπει να σταλεί σαφέστατο μήνυμα ότι η Ελλάδα καταβάλει όλες τις δυνατές προσπάθειες να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί.

Απώτερος στόχος είναι να παραμείνει στην ευρωζώνη. δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο πρωθυπουργός διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην ευρωζώνη η χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα