Που θα κριθεί το Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ

Ρυθμός: Το μεγάλο ζητούμενο και για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός, θεωρητικά έχει ένα προβάδισμα σ’ αυτόν τον τομέα. Πιο νέους παίκτες διαθέτει, πιο αθλητικούς και πιο συνηθισμένους να τα δίνουν όλα μέσα στο παρκέ. Η ΤΣΣΚΑ δεν στερείται αθλητικών προσόντων αλλά προτιμά περισσότερο τη σιγουριά του σετ παιχνιδιού και της σκληράδας στην άμυνα. Σκληρός όμως είναι και ο Ολυμπιακός.

Προσωπικότητες:

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί στο ρόστερ του τον MVP της διοργάνωσης για φέτος, τον Βασίλη Σπανούλη. Ζει ή πεθαίνει με το ηγέτη του. Δύσκολα όμως τα καταφέρνει χωρίς αυτόν. Η ΤΣΣΚΑ έχει να ακουμπήσει σε περισσότερα…μαξιλάρια. Ο Τεόντοσιτς, ο Ουίμς, ο Κρστιτς, ο Κριάπα, μπορούν να φορέσουν το μανδύα του ηγέτη ανάλογα με τις περιστάσεις και τις ανάγκες του αγώνα.

Προπονητής: Ουδεμία σύγκριση στην εμπειρία μεταξύ των Ετόρε Μεσίνα και Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Ιταλός έχει φάει με το κουτάλι τα μεγάλα ευρωπαϊκά ματς και έχει κατακτήσει τρεις φορές την Ευρωλίγκα. Ο Ελληνας κόουτς φέτος άνοιξε τα ευρωπαϊκά φτερά του σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Η αξία όμως του Μπαρτζώκα δεν αμφισβητείται. Θήτευσε δίπλα στους καλύτερους, έχει μακρά διαδρομή στο χώρο και ξέρει το μπάσκετ όσο λίγοι Ελληνες προπονητές.

Προτερήματα: Για τον Ολυμπιακό η ενέργεια, το δέσιμο των παικτών από την περσινή χρονιά και η έλλειψη μεγάλης πίεσης αφού οι “ερυθρόλευκοι” δεν έχουν κάτι συγκεκριμένο να αποδείξουν.Το καθήκον της φέτος το έκαναν και με το παραπάνω. Η ΤΣΣΚΑ διαθέτει ταλέντο, πολλές λύσεις, μπαρουτοκαπνισμένο προπονητή και μεγάλη θέληση να πάρει τη ρεβάνς για την περσινή απώλεια του τίτλου.

Αδυναμίες: Ο Ολυμπιακός στερείται ύψους. Ο καλύτερος σέντερ του (Κάιλ Χάινς) βλέπει τον κόσμο από τα 1.98 ενώ οι περισσότεροι αντίπαλοί του ξεπερνούν τα 2.10μ. Φέτος επίσης προβλημμάτισε με τα πολά σκαπανέβασματα στην απόδοσή του. Η ΤΣΣΚΑ αντιμετωπίζει το πρόβλημα της τεράστιας πίεσης που φέρνει αρχικά το περσινό κάζο της πόλης και στη συνέχεια ο τίτλος του φαβορί. Στηρίζει επίσης την οργάνωση του παιχνιδιού της σ’ έναν παίκτη που είναι ικανός για το καλύτερο αλλά και το χειρότερο.

Στατιστική σύγκριση

Ολυμπιακός:

Πόντοι: 76,6

Ριμπάουντ: 35,8

Επιθετικά ριμπάουντ: 10,3

Αμυντικά ριμπάουντ: 25,4

Ασίστ: 15,6

Κλεψίματα: 5,1

Κοψίματα: 3,3

Λάθη: 12,2

Δίποντα: 50,2%

Τρίποντα: 35,3%

Βολές: 72,5%

ΤΣΣΚΑ

Πόντοι: 79,4

Ριμπάουντ: 33,3

Επιθετικά ριμπάουντ: 8,2

Αμυντικά ριμπάουντ: 25,1

Ασίστ: 17,9

Κλεψίματα: 6,3

Κοψίματα: 3,4

Λάθη: 13,2

Δίποντα: 56,6%

Τρίποντα: 39,5%

Βολές: 73,8%

Πορεία στη διοργάνωση

Ολυμπιακός

Κανονική σεζόν: 8-2

Τοp-16: 9-5

Πλέι οφς: 3-2

Σύνολο: 20-9

ΤΣΣΚΑ

Κανονική περίοδος: 9-1

Τop-16: 11-3

Πλέι οφς: 3-1

Σύνολο: 23-5

Ο δρόμος του Ολυμπιακού για το Λονδίνο

Keywords
Τυχαία Θέματα