Τα δίνουν όλα για τη δόση των 4,2 δισ. ευρώ

22:47 9/5/2013 - Πηγή: Matrix24

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου νωρίτερα είχε προηγηθεί ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος συμμετείχε σε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον κ. Αντώνη Σαμαρά με βασικό θέμα την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα έναντι της τρόικας, έτσι ώστε στο Eurogroup της Δευτέρας να μην παρουσιαστούν προβλήματα, δήλωσε ότι «αύριο

θα πρέπει να είναι έτοιμες όλες οι διοικητικές πράξεις έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα με την εκταμίευση της δόσης».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο τη Δευτέρα να αποφασιστεί η εκταμίευση και της δόσης του Ιουνίου μαζί με αυτή του Μαΐου ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως το θέμα έχει τεθεί σε ανεπίσημο επίπεδο, επεσήμανε όμως χαρακτηριστικά «ας πάρουμε πρώτα τη μία». Σύμφωνα πάντως με τον Υπουργό Οικονομικών δεν έχουν υπάρξει καθυστερήσεις.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Γιάννης Στουρνάρας κράτησε «μικρό καλάθι» όσον αφορά το ενδεχόμενο να εκταμιευτεί στο Eurogroup της Δευτέρας «διπλή δόση» (α’ και β’ τρίμηνο μαζί) ύψους 7,4 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα