Πολιτική λύση για τη Συρία θέλει ο Κέρι

14:25 9/9/2013 - Πηγή: Matrix24

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο πρόεδρος Ομπάμα, εγώ προσωπικά και άλλοι, συμφωνούμε στην άποψη ότι το τέλος της σύγκρουσης στη Συρία απαιτεί μια πολιτική λύση. Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση, δεν έχουμε καμιά ψευδαίσθηση ως προς αυτό», δήλωσε ο Κέρι κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Βρετανό ομόλογό του Ουίλιαμ Χέιγκ. Ακόμη

κάλεσε τον Μπασάρ αλ Άσαντ να παραδώσει το χημικό οπλοστάσιό του στη διεθνή κοινότητα, εάν θέλει αν αποφύγει μια στρατιωτική επιδρομή εναντίον του. Σημείωσε χαρακτηριστικά επί του θέματος ότι «τα χημικά όπλα στη Συρία ελέγχονται πολύ στενά από το καθεστώς του Άσαντ. Είναι ο Μπασάρ αλ Άσαντ, ο Μάχερ Aλ Άσαντ, ο αδελφός του, κι ένας στρατηγός οι τρεις άνθρωποι οι οποίο ελέγχουν κάθε κίνηση και χρήση των χημικών όπλων».

Ακόμη, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τόνισε ότι η σχέση ανάμεσα στη Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι όσο ισχυρή ήταν πάντα, παρά το γεγονός ότι το βρετανικό κοινοβούλιο απέρριψε την συμμετοχή της χώρας στη στρατιωτική δράση εναντίον της κυβέρνησης της Συρίας.

Από την πλευρά του ο Ουίλιαμ Χέιγκ ανταπέδωσε τα καλά λόγια, υπογραμμίζοντας ότι η διπλωματική υποστήριξη της Βρετανίας προς τις ΗΠΑ σε περίπτωση στρατιωτικής δράσης εναντίον της Συρίας είναι δεδομένη, παρ’ότι σέβεται όπως δήλωσε την άρνηση του βρετανικού κοινοβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα