Πολιτικές κόντρες για τις δημοτικές εκλογές

20:34 3/9/2013 - Πηγή: Matrix24

«Η κυβέρνηση αναζητά σωσίβιο με εκλογομαγειρέματα» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον σχεδιασμό του υπουργείου Εσωτερικών να εφαρμόσει την απλή αναλογική στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. «Μετά από δεκαετίες κατά τις οποίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επέμεναν σε ακραία πλειοψηφικά εκλογικά συστήματα που απέδιδαν τα 3/5 των εδρών στον πρώτο συνδυασμό, όποιο κι αν ήταν το ποσοστό του, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν

και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ένα κακέκτυπο του κεντρικού δικομματικού συστήματος, ο κ. Μιχελάκης θυμήθηκε την αξιοκρατία και την αναλογική εκπροσώπηση» σχολιάζει καυστικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συμπλήρωσε ακόμη πως μοναδικός του στόχος είναι να απολιτικοποιήσουν τις εκλογές, ώστε να διασωθούν πολιτικά οι υποψήφιοί τους, μετά την εκλογική «καταδίκη» που θα υποστούν.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης σήκωσε το γάντι και χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «αιχμάλωτο στο παρελθόν», προσθέτοντας πως «μετά από ύβρεις για “βλαχοδημάρχους” πέρασε στις φαντασιώσεις για εκλογομαγειρέματα» και πως ενώ κομπάζει πως θα σαρώσει, τρέμει πως θα σαρωθεί».

Μάλιστα στη διαμάχη παρενέβη και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, που με τη σειρά του κατέταξη τον ΣΥΡΙΖΑ στο συντηρητικό, ξεπερασμένο και παρωχημένο κομμάτι της πολιτικής.

«Οι δηλώσεις του κ. Παπαμιμίκου και του κ. Μιχελάκη, καθώς και τα σχέδια αλλαγής του εκλογικού νόμου των αυτοδιοικητικών εκλογών δείχνουν τον πανικό της κυβέρνησης μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή και την ευρεία στήριξη ριζοσπαστικών και ανατρεπτικών ψηφοδελτίων στις επερχόμενες εκλογές», αντέτεινε ο ΣΥΡΙΖΑ με νεότερη ανακοίνωσή του και πρόσθεσε πως «αυτοί που εξέθρεψαν και στήριξαν ένα διεφθαρμένο σύστημα αιρετών εκπροσώπων από τον κ. Ψωμιάδη μέχρι τον κ. Παπαγεωργόπουλο, τώρα θυμήθηκαν τους ‘ικανούς και τους ‘άξιους’, αυτοί που υποβάθμισαν την τοπική αυτοδιοίκηση και τις υπηρεσίες της, τώρα καμώνονται τους θιγμένους καινοτόμους».

Keywords
Τυχαία Θέματα