ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ… ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

Ανέβηκαν σήμερα οι τόνοι μεταξύ των δύο «μικρών» κυβερνητικών εταίρων. Αφορμή στάθηκε μία συνέντευξη του γραμματέα της ΔΗΜΑΡ, Σπύρου Λυκούδη, στην οποία κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «έχασε πολιτικές και ηθικές αξίες».

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, καταφέρθηκε σε βάρος του ΠΑΣΟΚ,

κατά τη διάρκεια ερωτήσεων σχετικά με το μέλλον της Κεντροαριστεράς και το ενδεχόμενο πολιτικής σύμπραξης του κόμματός του με το ΠΑΣΟΚ.
Ο Σπύρος Λυκούδης έσπευσε να διαψεύσει ότι υπάρχουν στον ορίζοντα τέτοιες διεργασίες για πολιτική ή εκλογική συμμαχία των δύο κομμάτων και, για να αιτιολογήσει την άρνησή του, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «έχει χάσει πολιτικές και ηθικές αξίες».

Η συγκεκριμένη αποστροφή του λόγου του υπ’ αριθμόν 2 στελέχους του κόμματος του Φώτη Κουβέλη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ιπποκράτους, η οποία, με non paper που εξέδωσε, κατηγόρησε τον Σπύρο Λυκούδη για αλαζονεία. «Τι εννοεί ο κ. Λυκούδης; Ότι το ΠΑΣΟΚ έχασε τις πολιτικές και ηθικές του αξίες επειδή σήκωσε μόνο του τα προηγούμενα δυόμισι χρόνια το τεράστιο και δυσανάλογο βάρος δύσκολων αποφάσεων, όπως αυτές που καλείται τώρα να λάβει και να ψηφίσει και η ΔΗΜΑΡ ως εταίρος της σημερινής κυβέρνησης; Μήπως θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός και λιγότερο αλαζονικός;», σημείωνε το ΠΑΣΟΚ στο συγκεκριμένο non paper.

Keywords
Τυχαία Θέματα