Ποιοι «μαγειρεύουν» τον «συστημικό ΣΥΡΙΖΑ»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στην Κουμουνδούρου αντιμετωπίζουν με απόλυτη καχυποψία που δείχνει το κόμμα είτε να έχει προνομιακές επαφές με συγκροτήματα Τύπου, είτε να διαθέτει «σημιτικούς» λογογράφους, είτε να ετοιμάζεται για τον… «μεγάλο συνασπισμό».

«Υπονόμευση»

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη ζητήσει από τους συνεργάτες του να παρακολουθούν προσεκτικά ό,τι λέγεται και ό,τι γράφεται για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο της Κουμουνδούρου βρίσκονται διαδικτυακά δημοσιεύματα που θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να έχει διαλέξει ως λογογράφο ένα «στέλεχος του ΔΟΛ» αλλά και άλλα δημοσιεύματα, που εμφανίζουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει δειπνήσει με τον ιδιοκτήτη του Συγκροτήματος, Σταύρο Ψυχάρη, στο σπίτι του τελευταίου μετά συζύγων. Συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδουν κατηγορηματικά και τις δύο φημολογίες που κυκλοφορούν, ωστόσο οι ίδιες πηγές σημειώνουν με νόημα ότι «κάποιοι κύκλοι του συστήματος επιχειρούν να εμφανίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως ίδιο με τους άλλους». Παράλληλα, στην Κουμουνδούρου είναι εδραιωμένη η υποψία πως οι σχετικές φήμες προέρχονται από κύκλους που θέλουν να «κοντύνουν» τον ΣΥΡΙΖΑ και να μεταδώσουν την εικόνα πως η αξιωματική αντιπολίτευση ήδη συμβιβάζεται με το «σύστημα».

Ο Μεγάλος Συνασπισμός

Εξάλλου, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν την εκτίμησή τους πως «επιχειρείται μία γκεμπελική προπαγανδιστική εκστρατεία κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο το περίφημο “πες, πες, κάτι θα μείνει”».
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται, σύμφωνα με υψηλόβαθμο κομματικό παράγοντα της Κουμουνδούρου και η συζήτηση περί «μεγάλου συνασπισμού» και «ιστορικού συμβιβασμού Δεξιάς-Αριστεράς». «Δεν είναι τυχαίο που η συζήτηση αυτή ξεκίνησε από το πουθενά όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπετάχτηκε στις δημοσκοπήσεις», αποφαίνεται κορυφαίος παράγοντας του κόμματος, ενώ η γενική αίσθηση που επικρατεί στην Κουμουνδούρου είναι πως «όσα έχουν δει ως τώρα το φως της δημοσιότητας είναι μόνο… η αρχή».

Keywords
Τυχαία Θέματα