Ποιοι φεύγουν και από που

Καθαρίστριες, φύλακες, βοηθητικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί υπάλληλοι έχουν τεθεί στην πρώτη γραμμή της διαθεσιμότητας με βάση την αξιολόγηση των οργανογραμμάτων των υπουργείων.

Στην πλειονότητά τους, σύμφωνα με τα «Νέα», οι υπάλληλοι είναι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ προτάσσονται οι υπάλληλοι που έχουν σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Εντός των επόμενων ημερών, θα υπογραφούν οι απαιτούμενες κοινές υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες θα καταργούνται οι οργανικές θέσεις ανά υπουργείο και εποπτευόμενο φορέα και κατόπιν θα ξεκινήσει, όπου

χρειάζεται, η αξιολόγηση του προσωπικού προκειμένου μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου να έχουν ολοκληρωθεί οι λίστες με ονόματα και διευθύνσεις.

Το δεύτερο κύμα της κινητικότητας που θα αφορά σε 12.500 επιπλέον υπαλλήλους αναμένεται να προκύψει κυρίως από τους δήμους που έχουν δεσμευτεί να προχωρήσουν άμεσα σε αυτοαξιολόγηση δομών και υπηρεσιών. Ο αρμόδιος υπουργός Κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο Mega, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης αναφέροντας ότι: «Είναι κάτι το οποίο θα το δούμε. Δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε βεβιασμένες κινήσεις. Είναι κάτι το οποίο θα το συζητήσουμε σε ένα μήνα».

Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της θέσπισης ενός «μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας με διαφάνεια και κανόνες» ενδεχομένως και εθελοντικού χαρακτήρα.

Αναλυτικά, η λίστα με αυτούς που φεύγουν ανά υπουργείο είναι:

Υπουργείο Υγείας 1.735 άτομα. Πρόκειται για γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς υπαλλήλους από 13 νοσοκομεία. Επτά εργαζόμενοι θα αποχωρήσουν από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου, 181 από την Πολυκλινική και 189 από το παράρτημά της, 233 από το Σισμανόγλειο, 300 από το «Φλέμιγκ», 154 από το Κωνσταντινοπούλειο, 176 από το Νοσ. Πατησίων, 29 από το Σπηλιοπούλειο, 20 από το Ινστιτούτο Ερευνας Νοσημάτων Θώρακα, 270 από το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, 61 από το Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης, 38 από το ειδικό Παθήσεων Θεσσαλονίκης, 7 από το Αφροδίσιων Νοσημάτων Θεσσαλονίκης και 170 από το «Παναγία Θεσσαλονίκης».

Υπουργείο Εσωτερικών 3.000 Δημοτικοί αστυνόμοι.

Υπουργείο Παιδείας 1.500 άτομα. Πρόκειται κυρίως για διοικητικό προσωπικό μόνιμου και αορίστου χρόνου από ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σε διαθεσιμότητα θα τεθεί προσωπικό ΕΤΕΠ και ΕΔΙΠ.

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, 758 υπάλληλοι. Οι 330 υπάλληλοι του ταμείου αποκατάστασης σεισμοπλήκτων,128 άτομα από το διοικητικό προσωπικό της ΓΓ Δημοσίων Έργων, αλλά και 300 υπάλληλοι της ΥΠΑ.

Υπουργείο Εργασίας, 618 συνολικά άτομα. Οι 20 προέρχονται από την κεντρική διοίκηση, 211 από το ΙΚΑ, 263 από τον ΟΑΕΔ, 20 από τον ΟΓΑ και 29 από το ΕΤΕΑ.

Υπουργείο Πολιτισμού, 250 άτομα . Πρόκειται για 125 από την Κεντρική υπηρεσία, 15 από ΝΠΔΔ και 110 από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Υπουργείο Οικονομικών, 485 άτομα. Καταργείται ο κλάδος της καθαριότητας και έτσι βγαίνουν σε διαθεσιμότητα 485 καθαρίστριες με σχέση αορίστου χρόνου 4ωρης απασχόλησης.

Υπουργείου Τουρισμού, 138 υπάλληλοι. Οι 40 είναι διοικητικών καθηκόντων και βοηθητικών ειδικοτήτων από την κεντρική υπηρεσία και 98 από τον EOT.

Υπουργείο Δικαιοσύνης, 38 άτομα. Καθαρίστριες, φύλακες και επιμελητές θα βγουν σε διαθεσιμότητα.

Υπουργείο Ναυτιλίας, 48 άτομα. Πρόκειται για 22 διοικητικούς υπαλλήλους της κεντρικής υπηρεσίας και 26 της ΓΓ Αιγαίου.

Υπουργείο Εξωτερικών, 10 άτομα. Πρόκειται για υπαλλήλους που υπηρετούν ως διοικητικό προσωπικό στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, 410 άτομα. Θα βγουν σε διαθεσιμότητα 290 τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό και 120 μόνιμοι διοικητικών και τεχνικών ειδικοτήτων.

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, 131 άτομα. Εκτιμάται ότι θα βρεθούν εκτός δημοσίου. Πρόκειται για 59 μόνιμους και 52 εργαζόμενους με σύμβαση αορίστου χρόνου διοικητικών και βοηθητικών ειδικοτήτων από την κεντρική υπηρεσία, τον ΕΦΕΤ, το Μπενάκειο και το ΙΓΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα