Ποινικό …ξεδόντιασμα της Χρυσής Αυγής από το Μαξίμου

Μετωπική σύγκρουση με τη Χρυσή Αυγή επιδιώκει, εμφανώς πλέον, η κυβέρνηση αλλάζοντας άρδην τη μέχρι πρότινος τακτική της… μη στοχοποίησης της Οργάνωσης του Νικ. Μιχαλολιάκου, με το σκεπτικό ότι κάτι τέτοιο θα ενίσχυε την… αντικαθεστωτική εικόνα των χρυσαυγιτών και θα ενίσχυε την εκλογική τους δύναμη. Οι αυταπάτες γκρεμίστηκαν αφενός από τις δημοσκοπήσεις που αποτύπωναν τον καλπασμό της Χ.Α., αφετέρου δε –

και κυρίως – από τη στυγνή δολοφονία του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι.

Παρά το γεγονός ότι, ακόμη και σήμερα, υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, για παράδειγμα το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η λειτουργία της Χ.Α. διχάζει το Μαξίμου, η κινητικότητα των Νίκου Δένδια, Γ. Μιχελάκη (σ.σ. ως προς την κρατική επιχορήγηση προς τα κόμματα) και του Υπ. Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου επιβεβαιώνουν την εικόνα μίας επιδιωκόμενης αναμέτρησης με τη νεοναζιστική οργάνωση. Παρά το γεγονός ότι η Ν.Δ. ως κυβέρνηση έχει ελάχιστες πολιτικές απαντήσεις στους λόγους που οδήγησαν μεγάλη μερίδα πολιτών στη Χ.Α. (οικονομική δυσπραγία, απαξίωση πολιτικού προσωπικού κ.α.) εκτιμάται ότι το… ποινικό ξεδόντιασμα της Οργάνωσης θα είναι επαρκής λόγος προκειμένου αφενός να σταματήσει η διαρροή ψηφοφόρων από τη ΝΔ προς τη Χ.Α., αφετέρου να επιδιωχθεί ο επαναπατρισμός τους.

Παραμένει, πάντως, εξαιρετικά αμφίβολο αν η ενδεχόμενη κατάρρευση των ποσοστών της Χ.Α. θα οδηγήσει πολίτες πίσω στη Ν.Δ. ή θα τους σύρει προς άλλα αντιμνημονιακά κόμματα, μεταξύ των οποίων οι Αν. Έλληνες αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο η Χ.Α. εμφανίζονταν να κερδίζει στις δημοσκοπήσεις περίπου μία μονάδα!

Η προσπάθεια πάντως δεν θα περιοριστεί στο μέτωπο προς τη Χ.Α. αλλά και στην προσπάθεια προσέλκυσης στελεχών και ψηφοφόρων από όμορους χώρους, όπως ο ΛΑ.Ο.Σ. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Γ. Καρατζαφέρης επίσης προσδοκά στην ανάσταση του κόμματός του, μέσω μίας αποδυνάμωσης της ΧΑ, η Ν.Δ. κάνει ήδη κινήσεις προσέλκυσης στελεχών, όσων δηλαδή προβεβλημένων παρέμειναν στο ΛΑ.Ο.Σ. Μεταξύ αυτών και o Αστέριος Ροντούλης που, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη βρίσκεται στην αναμονή. Οι δημόσιες τοποθετήσεις του, σύμφωνα με τις οποίες ο Πάνος Καμμένος ζήτησε προκειμένου να συνεργαστούν έγγραφη εξουσιοδότηση μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσέφεραν σημαντική υπηρεσία στη Ν.Δ. και, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η προσχώρησή του στο κόμμα είναι ζήτημα χρόνου. Η ΝΔ θα επιδιώξει να ενισχύσει τη γραμμή πυρός της προς τα δεξιά ενώ δεν λείπουν και συζητήσεις με στελέχη που θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν διεύρυνση και προς το κέντρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα