Πληρώστε το φόρο με πιστωτική κάρτα

Τη δυνατότητα να αποπληρώσει κανείς το φόρο εισοδήματος σε 6, 9 ή και 12 δόσεις προσφέρουν οι τράπεζες μέσω πιστωτικών καρτών. Με τον τρόπο αυτό οι φορολογούμενοι μπορούν να επιμηκύνουν την πληρωμή του φόρου και να προγραμματίσουν με μεγαλύτερη άνεση τις υποχρεώσεις τους.

Επιπλέον πληρώνοντας μέσω πιστωτικής κάρτας το φόρο οι φορολογούμενοι απολαμβάνουν και την έκπτωση φόρου κατά 1,5% που δίνει το Υπουργείο Οικονομικών σε όσους αποπληρώσουν το σύνολο του φόρου.

Τη δυνατότητα πληρωμής του φόρου μέσω πιστωτικής

κάρτας δίνουν όλες οι μεγάλες τράπεζες με την Τράπεζα Πειραιώς να προσφέρει τις περισσότερες -12- μηνιαίες δόσεις. Η Alpha Bank δίνει τη δυνατότητα πληρωμής του φόρου σε 6 δόσεις, ενώ η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank σε 9 δόσεις.

Η χρήση των πιστωτικών καρτών για την πληρωμή υποχρεώσεων προς το Δημόσιο αξιοποιείται πλέον από έναν σημαντικό αριθμό φορολογουμένων και, σύμφωνα με στοιχεία από τις τράπεζες, πέρυσι πληρώθηκαν περί τα 600 εκατ. ευρώ σε φόρους με τη χρήση καρτών.

Εάν ο φορολογούμενος θέλει να εξαντλήσει τον χρόνο μετάθεσης της πρώτης δόσης, θα πρέπει να συνδέσει την ημερομηνία που θα πληρώσει με την κάρτα του, η οποία πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι νωρίτερα της 31ης Ιουλίου, με την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού του. Ετσι, για παράδειγμα, εάν ο λογαριασμός εκδίδεται στις 24 κάθε μήνα, ο φορολογούμενος θα πρέπει να πληρώσει τον φόρο μεταξύ 24 και 31 Ιουλίου. Με τον τρόπο αυτόν, η πληρωμή της πρώτης δόσης προς την τράπεζα θα μετατεθεί για τον Αύγουστο.

Η πληρωμή μέσω κάρτας εξασφαλίζει μικρότερες δόσεις ειδικά στην περίπτωση της 9μηνης ή της 12μηνης δυνατότητας που δίνουν οι τράπεζες, ενώ μικρό είναι το όφελος στην περίπτωση της 6μηνης καταβολής των δόσεων. Ετσι, για παράδειγμα, εάν ο φόρος ανέρχεται σε 3.000 ευρώ, το ποσό μετά την έκπτωση θα διαμορφωθεί στα 2.955 ευρώ και θα εξοφληθεί, ανάλογα με την προσφορά της κάρτας, σε:

• 6 άτοκες δόσεις των 492,5 ευρώ,

• 9 άτοκες δόσεις των 328,33 ευρώ,

• 12 άτοκες δόσεις των 246,25 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα