"Βαθύ λαρύγγι" της NSA: Απώτερος στόχος είναι ο απόλυτος έλεγχος του πληθυσμού

Αρκετό καιρό πριν γίνει γνωστό το όνομα του Edward Snowden, τον Ιούλιο του 2012, ένας άλλος πληροφοριοδότης της NSA είχε αποκαλύψει πως η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δημιουργούσε φακέλους για εκατομμύρια πολίτες.

Ο Bill Binney είχε εργαστεί για την NSA για περίπου 30 χρόνια πριν αποφασίσει να παραιτηθεί λόγω των ανησυχιών που

είχε όσον αφορά την παράνομη κατασκοπεία των πολιτών των ΗΠΑ το 2001. Κάτι τέτοιο ισχυροποιεί και ενδεχομένως επαληθεύει τον ισχυρισμό πολλών ότι ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας», είναι μια γιγαντιαία επιχείρηση εξαπάτησης που χρησιμοποιείται να ενσταλάξει τον φόβο και να δημιουργήσει μία αντισυνταγματική κατάσταση επιτήρησης στην Αμερική.

Η εφημερίδα Guardian γράφει για τον Binney:

O William Binney είναι ένας από τους κορυφαίους πληροφοριοδότες που βγήκε ποτέ από την NSA. Ήταν σπουδαίος αποκρυπτογράφος ενάντια στη Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, αλλά παραιτήθηκε αμέσως μετά την 11η Σεπτεμβρίου, αηδιασμένος από την κίνηση της Ουάσιγκτον προς την μαζική επιτήρηση.

«Τουλάχιστον το 80% των καλωδίων οπτικών ινών πάνε σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω των ΗΠΑ", δήλωσε ο Binney. "Αυτό δεν είναι τυχαίο και επιτρέπει στις ΗΠΑ να ελέγχουν όλη την επικοινωνία περνάει διαμέσου τις χώρας. Τουλάχιστον το 80% όλων των κλήσεων ήχου, και όχι μόνο τα metadata, καταγράφονται και αποθηκεύονται στις ΗΠΑ ενώ η NSA ψεύδεται για το τι αποθηκεύει. »

Η NSA θα είναι σύντομα σε θέση να μαζεύει 966 exabytes το χρόνο, δηλαδή το ετήσιο σύνολο της κίνησης στο διαδίκτυο. Ο πρώην επικεφαλής της Google Eric Schmidt κάποτε υποστήριξε ότι το συνολικό ποσό της γνώσης από την αρχή της ανθρωπότητας μέχρι το 2003 ανέρχονται μόλις σε πέντε exabytes.

Ο Binney επαίνεσε τις αποκαλύψεις και την ανδρεία του Edward Snowden και είπε ότι είχε έμμεση επαφή με μια σειρά από άλλους υπαλλήλους της NSA που αισθάνθηκαν αηδία με το έργο του οργανισμού. «Είναι πρόθυμοι να μιλήσουν, αλλά φοβούνται την τιμωρία και την εξορία, σε αντίθεση με τον Snowden ο οποίος είναι πιθανό να παραμείνει για κάποιο χρονικό διάστημα».

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι μόνη επιδίωξη της NSA δεν είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, όπως ισχυρίζεται, αλλά η παρακολούθηση της καθημερινής επικοινωνίας απλών πολιτών. «Η NSA συλλέγει στοιχεία μαζικά για όλους», τόνισε ο Binney, «και λέγεται ότι είναι για την τρομοκρατία, αλλά οι επιθέσεις μηδέν στο εσωτερικό των ΗΠΑ έχουν σταματήσει.»

Δείτε βίντεο από παλαιότερη συνέντευξη του Binney στους New York Times

Keywords
Τυχαία Θέματα