Στεφάνι για τον Παυλόπουλο junior παρουσία... Καραμανλή!

Του Δημήτρη Κουνιά - Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Καραμανλή θα θυμίζει η Καλαμάτα αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς αναμένεται να συγκεντρωθούν στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα ουκ ολίγα κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που πρωταγωνίστησαν στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας την περίοδο από το 2004 μέχρι το 2009. Αφορμή, δεν είναι, βέβαια, κάποιο πολιτικό γεγονός, ή μια μυστική εξέλιξη στο εσωκομματικό μέτωπο του κυβερνώντος κόμματος, αλλά ένας γάμος.

Ο

λόγος για τον γιο του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος αποφάσισε να παντρευτεί την επί χρόνια σύντροφό του Τζίνα Κόφα στην ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα του. «Η επιλογή του νεαρού Βασίλη, να τελεστεί το μυστήριο στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο παππούς του, από τον οποίο πήρε και το όνομά του συγκίνησε ιδιαίτερα τον πρώην υπουργό, καθώς με αυτόν τον τρόπο τιμάται όλη η ιστορία της οικογένειάς του», αναφέρει πρόσωπο κοντά στον κ. Παυλόπουλο, θυμίζοντας ότι ο συνονόματος παππούς του νεαρού πολιτικού γόνου υπήρξε σημαντική μορφή της περιοχής, μιας και ήταν φιλόλογος καθηγητής στα σχολεία της Καλαμάτας, έχοντας διδάξει ελληνική παιδεία σε πολλές μετέπειτα προσωπικότητες της πολιτικής και οικονομικής ζωής της πόλης.

ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ

Από χθες η γενέτειρα του πρωθυπουργού κινείται στους ρυθμούς τους ευτυχούς γεγονότος, με φίλους του ζευγαριού, αλλά και της οικογένειας Παυλόπουλου να καταφθάνουν, με πρώτους τον Κώστα και τη Νατάσα Καραμανλή, η έλευση των οποίων σήμανε συναγερμό στα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία τα τελευταία 24ωρα αναζητούν τρόπους επικοινωνίας με τον πρώην πρωθυπουργό για να συζητήσουν μαζί του τις πολιτικές εξελίξεις. Στον γάμο έχουν επίσης προσκληθεί και άλλα στελέχη των κυβερνήσεων της ΝΔ, όπως ο Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο Κώστας Καραγκούνης, αλλά και βουλευτές της γαλάζιας παράταξης, που αποτελούν την καραμανλική «φράξια» εντός του κόμματος, όπως ο Γιώργος Βλάχος όπως και ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ Γιάννης Αδαμόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόσκληση απεστάλη και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία του να δώσει το παρόν. Η ξαφνική, ωστόσο, μετάβαση του Κινέζου προέδρου την Κυριακή στη Ρόδο τον ανάγκασε να αλλάξει το πρόγραμμα του.

ΜΕ ΘΕΑ

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε προγαμιαίο πάρτι από το ζευγάρι στην παραλία της Καλαμάτας -ο γαμπρός είχε κάνει το bachelor πάρτι του στην Αθήνα- ενώ το μυστήριο έχει προγραμματιστεί να τελεστεί σήμερα στις 7 το βράδυ στο ναό της Ευαγγελίστρας στην περιοχή Βέργα της Καλαμάτας, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου, ενώ θα ακολουθήσει γαμήλιο γλέντι στο γνωστό ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων Belvedere, που αποτελεί φυσικό πόλο έλξης κάθε εποχή του χρόνου, λόγω της πανοραμικής θέας προς ολόκληρο το Μεσσηνιακό κόλπο. «Οι μελλόνυμφοι αποφάσισαν να μην κάνουν πολυτέλειες, όχι μόνο για να μην προκαλέσουν, αλλά γιατί δεν τους ταιριάζουν φαραωνικές εκδηλώσεις», αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν το νεαρό ζευγάρι, το οποίο μπορεί να περνά τα τελευταία χρόνια αρκετές ημέρες των διακοπών τους στη Μύκονο, λόγω του εξοχικού που διαθέτει εκεί ο πρώην υπουργός, αλλά πάντα επιδιώκει να κρατά χαμηλό προφίλ.

Ο γιός του, εξάλλου, δεν αποτελεί τυχαία, μια από τις αδυναμίες του. Ο 36χρονος Βασίλης έδειξε από μικρός ότι ήθελε να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του, αλλά και της μητέρας του στη νομική επιστήμη. Γεννημένος στο Παρίσι το 1976, όπου ζούσαν οι γονείς του τα πρώτα χρόνια μετά τον γάμο τους, σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Aix-en-Provence - από το οποίο αργότερα έλαβε και το μεταπτυχιακό του- και εν συνεχεία στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την αποφοίτησή του εντάχθηκε στο δικηγορικό γραφείο του πατέρα τους, στο οποίο επικεφαλής είναι εδώ και χρόνια η μητέρα του Σίσσυ Παυλοπούλου, ειδικευόμενος στον τομέα του Δημοσίου Δικαίου. Στη συνέχεια συμμετείχε ως μέλος στην επιτροπή σύνταξης του νομικού περιοδικού Εφημερίδα Διοικητικού Δικαίου, ενώ από το 2003 δραστηριοποιείται έντονα στο πλαίσιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, διεκδικώντας την εκλογή του στο διοικητικό συμβούλιο.

Η πρώτη γνωριμία στην Καλαμάτα

Η εντυπωσιακή μέλλουσα νύφη του κ. Παυλόπουλου ανήκει εδώ και χρόνια στον στενό φιλικό κύκλο της οικογενείας. Η Τζίνα Κόφα, με καταγωγή από τα Τρίκαλα είναι από το 2009 κουμπάρα της νηπιαγωγού, κόρης του πρώην υπουργού, Ζωής, αφού έχει βαφτίσει το πρώτο της παιδί. Από τότε, όπως λένε πρόσωπα που γνωρίζουν το νεαρό πολιτικό γόνο, ξεκίνησε ένα δυνατό φλέρτ μεταξύ του Βασίλη Παυλόπουλου και της όμορφης Τζίνας, που κατέληξε στα σκαλιά της εκκλησίας. «Η Ζωή, όπως είναι φυσικό έπαιξε ρόλο κυματοθραύστη στις εντάσεις της σχέσης του αδελφού της με την κουμπάρα της. Εξάλλου και τα τρία αδέλφια είναι ιδιαίτερα δεμένα και αγαπημένα», αναφέρουν φίλοι του ζευγαριού. Σημειώνεται, ότι η Ζωή Παυλοπούλου, με την αδελφή της Μαρία είναι δίδυμες, με αποτέλεσμα οι φίλοι τους να μην μπορούν να τις ξεχωρίσουν ακόμα και σήμερα. «Είναι σαν μια σταγόνα νερό και αχώριστες, ενώ μαζί με τους γονείς τους και τον Βασίλη αποτελούν μα ιδιαίτερα δεμένη οικογένεια», αναφέρουν άνθρωποι από το προσωπικό τους περιβάλλον. Οι ίδιοι επισημαίνουν και τους στενούς δεσμούς που έχουν με την Καλαμάτα, την ιδιαίτερη πατρίδα του πρώην υπουργού την οποία επισκέπτονται αρκετά συχνά είτε για διακοπές, είτε για να συναντήσουν συγγενείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα