Πλιάτσικας και Στόκας ξανά μαζί

Δέκα χρόνια μετά την διάλυση των Πυξ Λαξ ο Φίλιππος Πλιάτσικας κι ο Μπάμπης Στόκας θυμίζοντάς μας κάτι από το παρελθόν, ανεβαίνουν μαζί στη σκηνή, για να παρουσιάσουν τη μουσική παράσταση «Η άλλη πλευρά του Μπλε».

Η εν λόγω παράσταση με τον αγγλικό τίτλο «The other side of Greece» έχει ταξιδέψει ήδη σε πολλές

χώρες της Ευρώπης (Αγγλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία) με μεγάλη επιτυχία και ετοιμάζεται να ταξιδέψει και σε άλλες (Γερμανία, Αμερική, Ρωσία, Τουρκία, Αυστραλία).

Με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον και με σεβασμό στο παρελθόν και την παράδοση, η παράσταση του Φίλιππου Πλιάτσικα προσπαθεί να αγγίξει μέσα από μια πολυ-καλλιτεχνική προσέγγιση τον ελληνικό πολιτισμό, μέσα από το χρόνο και τις εκφράσεις του. Την παράσταση ντύνουν μουσικά ήχοι από την κρητική και ηπειρώτικη παράδοση αλλά και τα μελαγχολικά μπλουζ.

Στο πολυδιάστατο αυτό εγχείρημα συμμετέχουν οι: Μανώλης Γιαννίκιος (τύμπανα), Δημήτρης Καρασούλος (ηλ. κιθάρα), Ειρήνη Κετικίδη (ηλ.κιθάρα), Θανάσης Κρυπίδης (βιολί), Άγγελος Παπαδάτος (Μπάσο), και Γιάννης Σκούταρης (Πλήκτρα). Επίσης η συμμετέχει η δεξιοτέχνης της κρητικής λύρας Γεωργία Νταγάκη.

Ο χώρος που θα φιλοξενήσει την παράσταση θα ανοίξει για πρώτη φορά τις πόρτες του και ονομάζεται «Γκάζι Live». Χαρακτηριστικά του είναι η μεγάλη σκηνή που αγγίζει σε έκταση τα 220 τ.μ. και ύψος 9 μέτρα και πρόκειται για ένα χώρο που οι υποδομές του καλύπτουν και τις πιο απαιτητικές μουσικές αλλά και θεατρικές ανάγκες και μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 2.500 θεατές.

Keywords
Τυχαία Θέματα