«ΠΛΕΡΕΖΕΣ» ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

14:40 4/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Αναστάτωση επικρατεί, μετά την απόφαση Σαμαρά να κόψει τις αμειβόμενες επιτροπές, που απασχόλησαν, ουκ ολίγες φορές, την επικαιρότητα, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση της υπαλλήλου που συμμετείχε σε δεκάδες εξ αυτών.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Πληγή για τα ταμεία της δημόσιας διοίκησης αποτελούν εδώ και χρόνια οι αμειβόμενες επιτροπές, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα για το λόγο ύπαρξης τους ή την αποτελεσματικότητα τους.

Οι επιτροπές, μόνο στο Υπουργείο Υγείας, υπολογίζονται στις δεκάδες, με αντικείμενο

την αντιμετώπιση ζητημάτων της δημόσιας υγείας, ενώ αποζημιώνονταν με ποσά που άγγιζαν και τα 500 ευρώ, εξασφαλίζοντας σε δεκάδες επιστημονικούς συμβούλους και υπαλλήλους σημαντική μισθολογική ενίσχυση.

Χαρακτηριστικότερη ήταν η σκανδαλώδης περίπτωση μιας μόνιμης υπαλλήλου του Υπουργείου Υγείας, η οποία συμμετείχε ούτε σε μια, ούτε σε δέκα αλλά σε 36 επιτροπές, φυσικά αμειβόμενες. Μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί πάντως πως παρά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, η εν λόγω υπάλληλος παραμένει στη θέση της, καθώς τα χέρια των ηγεσιών του Υπουργείου του τελευταίου διαστήματος ήταν δεμένα ελλείψει δικαστικής απόφασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα