ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΝΔ-ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗ… ΘΕΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ

Πολεμοφόδια στη Νέα Δημοκρατία έδωσαν οι δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος υποστήριξε ότι η χρεοκοπία δεν είναι κατ΄ανάγκη καταστροφική.

«Είναι όπλο των αδύνατων όταν φτάνουν στο σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους. Δεν πρέπει να την εμφανίζουμε ως μπαμπούλα», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 ο κοινοβουλευτικός

εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Απέρριψε τα σχέδια επιμήκυνσης του Μνημονίου, υποστηρίζοντας ότι «Θα επιμηκύνουμε το βασανιστήριο χωρίς καμία προοπτική».

«Εύχεται τη χρεοκοπία της χώρας. Λίγες εβδομάδες πριν, ζητούσε αποκάλυπτα την έξοδό μας από το ευρώ και την Ευρώπη. Ούτε ο ελληνικός λαός, ούτε η κυβέρνηση θα του κάνουν τη χάρη. Τέτοιες, όμως, δηλώσεις αποτελούν ντροπή», σχολίασε το γραφείο τύπου της Ν.Δ.

Εν τω μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως «όντας δογματικά προσηλωμένος στη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που απορρέει από το μνημόνιο, αδυνατεί να διεκδικήσει κάτι διαφορετικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο». Υποστήριξε ότι ο Αντώνης Σαμαράς «είναι πλήρως υποταγμένος στους δανειστές». Παράλληλα, εκτίμησε πως «όσο δεν λαμβάνονται μέτρα που θα ανατρέπουν τον πυρήνα της νεοφιλελεύθερης λογικής, στη βάση της οποίας διαμορφώθηκε η Ευρωζώνη, η κρίση θα βαθαίνει»

Keywords
Τυχαία Θέματα