Πιέζει στο θέμα της ανεργίας το ΠΑΣΟΚ

Αυτό προέκυψε από τη χθεσινή συνεδρίαση του διευρυμένου ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, όπου οι βουλευτές έθεσαν μία σειρά από ζητήματα όπου ζητούν διευκρινίσεις, αλλαγές ή έστω …αιτιολογία για σειρά διατάξεων, δηλώνοντας πάντως «ικανοποιημένοι» σε γενικές γραμμές για το τελικό νομοσχέδιο, μετά τις αλλαγές που πέτυχαν. Μεταξύ των θεμάτων στα οποία ζητούν …εξηγήσεις, το θέμα των αρτοποιών και της διάθεσης του ψωμιού, οι ρυθμίσεις για

τα φωτοβολταϊκά, τους λογιστές, τους γεωτεχνικούς κ.ο.κ. Ζητούν ακόμα διευκρινίσεις για το θέμα της καταβολής περισσότερων δόσεων στα δάνεια, ρωτώντας να μάθουν αν διευκολύνεται η όλη διαδικασία ή όχι, θέματα που αναμένεται να θέσουν μετ’ επιτάσεως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σήμερα και αύριο στη Βουλή, αν και το βάρος θα σηκώσει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, εισηγητής του ΠΑΣΟΚ όπως ο ίδιος ζήτησε.

Το νούμερο ένα θέμα για το ΠΑΣΟΚ όμως, και αυτό που μονοπώλησε σχεδόν την χθεσινή συνεδρίαση είναι αυτό της ανεργίας. Μη μπορώντας να πιστέψουν οι βουλευτές ότι ένα ζήτημα επί του οποίου είχαν εκτενώς παρουσιάσει τις προτάσεις τους στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, δεν εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο, σήκωσαν «μπαϊράκι», οδηγώντας τελικά στην κατάθεση σχετικής τροπολογίας εκ μέρους του κόμματος, στο πολυνομοσχέδιο.

Η Ιπποκράτους, δεν έκρυβε την ενόχλησή της από αυτή την εξέλιξη, με κύκλους της να σημειώνουν ότι «είναι θλιβερό να συνεχίζονται τέτοιου είδους παρελκυστικές πολιτικές σε τόσο σημαντικά θέματα όπως η ανεργία». Έκαναν λόγο για «αστήριχτες δικαιολογίες» εκ μέρους του αρμόδιου υπουργείου, καταγγέλλοντας «πολιτικά παιχνίδια». Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι «δεν επιτρέπονται πολιτικά παιχνίδια με τέτοια θέματα, όταν υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας άνεργοι».

Το ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να δώσει τον «υπέρ πάντων αγώνα» για το θέμα της ανεργίας ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, με τις «επιθέσεις» κατά της κυβέρνησης να αναμένονται σκληρές από τους πράσινους βουλευτές και τη λογική να είναι να κερδίσουν ό,τι περισσότερο μπορούν. Χαρακτηριστικό του κλίματος, δε, είναι ένα σχόλιο της συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου, Αφροδίτης Αλ Σάλεχ στο Facebook χθες το βράδυ. Στοχεύοντας προσωπικά στον Γιάννη Στουρνάρα, αναρωτήθηκε τι ακριβώς κάνει… Σχολιάζοντας όσα άκουγε περί μη συμπερίληψης τελικά των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για ανάσχεση της ανεργίας στο πολυνομοσχέδιο, «παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα το κάνει», όπως γράφει, συνεχίζει : «Δεν είχε χρόνο, λέει! Σωστά. Πού να έχει χρόνο να ασχοληθεί με το ήσσονος σημασίας θέμα της ανεργίας! Συνέλθετε κύριοι της ΝΔ!!!», ταυτίζοντας προφανώς τον κ. Στουρνάρα με το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά…

Keywords
Τυχαία Θέματα