Περιθώριο συμμετοχής διεθνών και εγχώριων επενδυτών βλέπει ο Όλι Ρεν

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε γνώση της παράτασης που δόθηκε στο πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικών ομολόγων. Είμαστε πεπεισμένοι ότι υπάρχουν περιθώρια πρόσθετης συμμετοχής από διεθνείς και εγχώριους επενδυτές» δήλωσε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ο Σάιμον Ο Κόνορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν

Και συμπλήρωσε ότι «σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup, το πρόγραμμα επαναγοράς αποτελεί καθοριστικό τμήμα της συμφωνίας για τη μείωση του ελληνικού χρέους και προϋπόθεση για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος

προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας».

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και όπως αποφασίστηκε στις 27 Νοεμβρίου, το Eurogroup θα συγκληθεί στις 13 Δεκεμβρίου, προκειμένου να εξετάσει τα αποτελέσματα του προγράμματος επαναγοράς ελληνικού χρέους και να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς την χώρα.

Στην επιτυχή έκβαση της επαναγοράς χρέους στην Ελλάδα υπολογίζει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με εκπρόσωπο του, καθώς είναι κύριας σημασίας για τις προσπάθειες διάσωσης ολόκληρης της ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κοτέ, δήλωσε ότι «μια επιτυχημένη επαναγορά του χρέους αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της συμφωνίας της 27ης Νοεμβρίου, στη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης». Και συμπλήρωσε: «βασιζόμαστε σε μια επιτυχή εφαρμογή αυτού του σκέλους του προγράμματος, που θα επιδράσει αντίστοιχα θετικά στο επίπεδο του χρέους».

Keywords
Τυχαία Θέματα