ΠΕΦΤΕΙ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΚΗ

Tίτλοι τέλους στην υπόθεση της διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος με κεντρικό πρόσωπο τον προφυλακισμένο πρώην Υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.

Είκοσι ένας κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι οκτώ στις φυλακές του Κορυδαλλού είναι ο ποινικός απολογισμός της ιστορίας.

Με την απολογία του Γιάννη Σμπώκου, πρώην γραμματέα εξοπλισμών φαίνεται πως κλείσει η μεγάλη ανάκριση που ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Απριλίου, όταν το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης οι εισαγγελείς

συνέλαβαν μετά από ένταλμα του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η δικογραφία, που αποτελείται από εκατοντάδες φακέλους και αριθμεί δεκάδες χιλιάδες σελίδες, θα διαβιβαστεί σε λίγες μέρες στο Εφετείο.

Εκεί θα γραφτεί η επόμενη πράξη. Οι εφέτες με βούλευμά τους θα αποφασίσουν πόσοι και ποιοι από τους 21 κατηγορούμενους θα βρεθούν στο επόμενο στάδιο στο… σκαμνί να λογοδοτήσουν για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ωστόσο, η δικογραφία αυτή με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην Υπουργό , όπως λένε οι πληροφορίες … γέννησε και άλλες υποθέσεις που δεν αφορούν σε διακίνηση μαύρου χρήματος από εξοπλισμούς, αλλά αδικήματα από άλλες αξιόποινες πράξεις που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών.

Και μόλις πέσει η αυλαία της αυτής της υπόθεσης το ανακριτικό τιμ θα συνεχίσει τις έρευνες του για τις συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων TOR m-1 και υποβρυχίων, όπου ήδη έχουν κινηθεί ποινικές διώξεις σε βάρος μη πολιτικών προσώπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα