ΠΑΣΟΚ: Η παραίτηση Μπαλτάκου δεν αρκεί

09:23 3/4/2014 - Πηγή: Matrix24

Μπορεί μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για κρυφές συνομιλίες του Τάκη Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη, που εκθέτουν την κυβέρνηση, ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά να αποτελεί πλέον παρελθόν από τη θέση του Γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, το θέμα όμως για το ΠΑΣΟΚ, που ζήτησε από την πρώτη στιγμή την

παύση του, δεν σταματά εδώ.

Κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν να θυμίζουν τις αναφορές τους εδώ και καιρό σε «δεξιούς θύλακες» στο εσωτερικό της ΝΔ, σημειώνοντας πως παρότι αυτό συνιστά πρόβλημα της ΝΔ, καθίσταται συνολικότερο στον βαθμό που επηρεάζει την κυβέρνηση.

Δεν έχει περάσει άλλωστε πολύς καιρός από την εποχή που «σφάζονταν» για τέτοιου είδους θέματα ...ιδεολογικής φύσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Καρύδης με τον έτερο στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Φαήλο Κρανιδιώτη, ή από την εποχή που το ΠΑΣΟΚ ζητούσε εξηγήσεις για τα σενάρια περί συγκυβέρνησης της ΝΔ με την Χρυσή Αυγή και το «μπλοκάρισμα» της τροπολογίας στο μεταναστευτικό που προέβλεπε απέλαση τυχόν μεταναστών που κατήγγειλαν ψευδώς άσκηση βίας εναντίον τους από όργανα της τάξεως.

Την ίδια στιγμή, μόνο τυχαία δεν ήταν η αποστροφή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ χθες, όταν αναφέρθηκε σε «εκλεκτικές συγγένειες» κάποιων με τους φιλοναζί και ακροδεξιές αντιλήψεις που αργά ή γρήγορα αποκαλύπτονται...

Στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου θεωρούν εκ των ων ουκ άνευ ότι άμα τη επιστροφή του από τις Βρυξέλλες σήμερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, θα ζητήσει να έχει άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, προεξοφλώντας ότι σε αυτήν θα τεθεί επί τάπητος το θέμα Μπαλτάκου. Αφήνουν δε να εννοηθεί πως δεν αποκλείεται στο εν λόγω ραντεβού να τεθεί και ευρύτερο θέμα προσώπων που ανήκουν στο στενό περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά, ή άλλων στελεχών της ΝΔ που έχουν κατά καιρούς προκαλέσει την έντονη ενόχληση της Χαριλάου Τρικούπη, λόγω δηλώσεών τους με ακροδεξιό περιεχόμενο.

Εχθές, πάντως, μέχρι αργά το βράδυ, ο κ. Βενιζέλος δεν είχε καταφέρει να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ή τον Δημήτρη Σταμάτη, παρά το γεγονός ότι προσπάθησε βγαίνοντας από την Σύνοδο στην οποία βρισκόταν στις Βρυξέλλες για να τους βρει, όταν «έσκασε» το θέμα.

Στο ΠΑΣΟΚ θυμίζουν ακόμα την αποστροφή του λόγου του Ευάγγελου Βενιζέλου, προ ημερών, όταν χαρακτήρισε δημοσίως τον Τάκη Μπαλτάκο ως «παλιό πρόβλημα», ενώ επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους ότι η συγκυβέρνηση προέκυψε για λόγους εθνικής ανάγκης, κρατώντας αποστάσεις από την ΝΔ και απαντώντας έτσι σε όσους μιλούν για ταύτιση των δύο κομμάτων που μετέχουν σε αυτή.

Υπενθυμίζουν ακόμα τον αγώνα που έδωσε εξ αρχής το ΠΑΣΟΚ, βάζοντας στο στόχαστρο τόσο την Χρυσή Αυγή, όσο και τις ρατσιστικές και ναζιστικές της ιδέες, και χαρακτηρίζοντας «αδιανόητη», οποιαδήποτε συναναστροφή με τους εκφραστές τέτοιων ιδεών.

Keywords
Τυχαία Θέματα