Πάρε – δώσε Σμπώκου με τη Δικαιοσύνη

Όπως είναι γνωστό ο κ. Σμπώκος μετράει μία καταδίκη σε κάθειρξη 16 ετών για συμμετοχή στην υπόθεση με τις χρυσές μίζες, με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ενώ πριν από λίγες μέρες άκουσε πάλι ανακριτή και εισαγγελέα να τον κρίνουν εκ νέου προφυλακιστέο και για την υπόθεση που συνδέεται με την προμήθεια των TOR M-1 ,

και πάλι επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σήμερα θα μεταχθεί στον πρόεδρο πρωτοδικών Σπύρο Γεωργουλέα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για ένα ακόμα εξοπλιστικό πρόγραμμα που αφορά στην υπόθεση προμήθειας και εκσυγχρονισμού του συστήματος «ΕΡΜΗΣ 2» το Σεπτέμβριο του 1999, επί υπουργίας – για τρίτη φορά – Άκη Τσοχατζόπουλου.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του αφορούν άμεση συνέργεια στην απιστία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, αδίκημα που έχει παραγραφεί για εκείνον με βάση τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών.

Αμέσως μετά ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την ποινική μεταχείριση του κ. Σμπώκου για την τρίτη ποινική δικογραφία που έχει να αντιμετωπίσει. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος όχι μόνο αρνείται όσα του χρεώνουν οι αρχές αλλά υπερασπίζεται κάθε φορά τη νομιμότητα και τη διαφάνεια των επίμαχων συμβάσεων που υπεγράφησαν επί της δικής του θητείας στο ΥΕΘΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα