ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

09:40 5/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Η Άγκελα Μέρκελ τάχθηκε υπέρ της εποπτείας των τραπεζών σε κεντρικό επίπεδο λίγο πριν από την συνάντησή της στο Βερολίνο με τον Ζ. Μ. Μπαρόζο, ο οποίος από την πλευρά του αναφέρθηκε στην ιδέα της τραπεζικής ένωσης. 

Η συνάντηση της Α. Μέρκελ με τον Ζ. Μ. Μπαρόζο έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα. Η Γερμανίδα

Καγκελάριος τάχθηκε υπέρ της εποπτείας των τραπεζών, επανέλαβε ότι η δημοσιονομική σταθεροποίηση και η ανάπτυξη αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και τόνισε την ανάγκη στις χώρες τις οποίες υπάρχει πρόβλημα να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη και να ενισχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η απασχόληση. Η Μέρκελ ανέφερε ακόμη ότι το Δημοσιονομικό Σύμφωνο είναι ένα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση του ελέγχου των ελλειμμάτων, αλλά δεν αρκεί και ζήτησε «περισσότερη Ευρώπη» και περισσότερες αρμοδιότητες ελέγχου για τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ο κόσμος θέλει να γνωρίζει πως φανταζόμαστε την πολιτική Ένωση, η οποία συνοδεύει την Νομισματική Ένωση», είπε η Μέρκελ, ενώ ο Μπαρόζο αναφέρθηκε στη σημασία λήψης άμεσων μέτρων, τα οποία θα δείξουν στους πολίτες αλλά και στις αγορές ότι «είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να διασφαλίσουμε την σταθερότητα του ευρώ». Ο πρόεδρος της Κομισιόν συμφώνησε με την Γερμανίδα Καγκελάριο ότι για να υπάρξει ανάπτυξη, χρειάζεται σταθερή δημοσιονομική κατάσταση και ανταγωνιστικότητα, ενώ μίλησε ακόμα και για «στοχευμένες επενδύσεις». Ο Μπαρόζο υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αναλάβει στο εγγύς μέλλον τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα