ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ «ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ» ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ

09:20 5/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Τα πρώτα 350.000 χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα θα λάβουν εντός της εβδομάδας ισάριθμοι φορολογούμενοι. Μέχρι το τέλος Ιουνίου, η καταβολή της πρώτης δόσης.

Μέχρι τις 29 Ιουνίου, οι φορολογούμενοι που θα λάβουν χρεωστικό σημείωμα, θα πρέπει να πληρώσουν  την πρώτη δόση του φόρου στον οποίο ενσωματώνονται, εκτός από το υψηλότερο σε σχέση με πέρυσι φόρο εισοδήματος, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης

για τους έχοντες εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ και το τέλος επιτηδεύματος που ανέρχεται στα 500 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες.

Τα έσοδα που θα προέλθουν από τις ανωτέρω πηγές θα δώσουν σημαντική ανάσα στα δημόσια ταμεία τα οποία έχουν στερέψει. Σύμφωνα με πληροφορίες τα έσοδα του Μαΐου παρουσίασαν  υστέρηση άνω των 200 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο που είχε τεθεί, ξεπερνώντας στο πεντάμηνο τα 500 εκατ. ευρώ.

Η πρώτη παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων δείχνει ότι:

-       Επτά στους δέκα φορολογούμενους θα λάβουν χρεωστικό σημείωμα. Σε κάθε παραλήπτη χρεωστικού σημειώματος θα αντιστοιχεί κατά μέσο όρο επιπλέον φόρος άνω των 1.300 ευρώ.

-       Το 10%-12% θα είναι πιστωτικά, δηλαδή ένας στους 10 φορολογούμενος θα λάβει φέτος επιστροφή φόρου.

-       Τα υπόλοιπα (25%-30%) θα αποτελείται από σημειώματα με μηδενικά ποσά φόρου.

Στο μεταξύ οι οφειλέτες του δημοσίου έχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης μέσω του διαδικτύου για το ύψος των οφειλών τους προς το Δημόσιο. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ανέπτυξε μια νέα ειδική εφαρμογή, στον ηλεκτρονικό ιστότοπο link.minfin.gr/eidop, μέσω της οποίας κάθε φορολογούμενος μπορεί να ενημερωθεί για το ύψος της οφειλής του. Η υπηρεσία έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή και μπορούν να την χρησιμοποιήσουν όλοι οι φορολογούμενοι που είναι εγγεγραμμένοι στις υπηρεσίες του TAXISNET.

Keywords
Τυχαία Θέματα