Παραιτήσεις και καταλήψεις για το σχέδιο Αθηνά

19:22 1/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση του σχεδίου «Αθηνά» από το υπουργείο Παιδείας, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, τα τμήματα του οποίου απορροφώνται από άλλα Ιδρύματα, ανακοίνωσαν την παραίτησή τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «μετά από λεπτομερή μελέτη των προτάσεων που αφορούν το Ίδρυμά μας διαπιστώνεται ότι οι προτάσεις αυτές δεν έχουν καμία

σχέση με το σχέδιο που είχε αποδεχθεί η Διοικούσα Επιτροπή μετά τη διαβούλευσή μας με το υπουργείο Παιδείας στις 27 Δεκεμβρίου 2012, από το οποίο ουδέποτε υπήρξε διαφορετική τοποθέτηση μέχρι σήμερα».

Στην Θεσσαλονίκη κατάληψη για την Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου αποφάσισε το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησής τους τονίζεται η έντονη αντίθεσή τους για τις συγχωνεύσεις των τμημάτων του Ιδρύματος.

«Στην ουσία», επισημαίνεται ανακοίνωση, « θυσιάζονται στον βωμό μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων πολυέξοδες εγκαταστάσεις και εξειδικευμένος εξοπλισμός, ένα ολόκληρο αγρόκτημα 1.000 στρεμμάτων το οποίο βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, αλλά και τα πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα που παρέχει η στρατηγική θέση του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, τόσο πλησίον μιας από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές περιοχές της χώρας, όσο και σε απόσταση αναπνοής από τις γεωργικά και κτηνοτροφικά παραγωγικές περιοχές των όμορων νομών της Ημαθίας και της Πέλλας».

Στο μεταξύ, έκλεισαν σήμερα, με απόφαση του περιφερειάρχη Σπυρίδωνα Σπύρου, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιόνιων νησιών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση έξι τμημάτων του ΤΕΙ Ιόνιων νησιών και την απορρόφηση του τελευταίου από το νέο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ

Άρχισε την Παρασκευή το 11ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ), σε μια κρίσιμη για την ανώτατη εκπαίδευση περίοδο, καθώς μόλις πριν από λίγες ώρες ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, έδωσε στη δημοσιότητα το νέο ακαδημαϊκό χάρτη, για να συνεχισθεί η διαβούλευση. Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα