«Πάνω από 500 εκατ. ευρώ θα δοθούν σ΄ ένα εκατ. Έλληνες»

«Οι μακρές διαπραγματεύσεις ολοκληρώνονται με επιτυχία, όταν άλλοι αμφισβητούσαν, αυτή η κυβέρνηση ενωμένη έκανε με σοβαρότητα αυτό που ήταν η αποστολή της. Να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Αγωνιζόμασταν να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και το πετύχαμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, πάνω από 500 εκατ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα, που άλλοι αμφισβητούσαν, θα δοθεί σε ένα εκατομμύριο Έλληνες, και μάλιστα στου πιο φτωχούς από

αυτούς.

Το πλεόνασμα θα μοιραστεί στους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ένστολους ενώ θα υπάρξει και ειδική μέριμνα για τους άστεγους, με έκτακτη ενίσχυση 20 εκατ. ευρώ στις υπηρεσίες στέγασης.

Από την 1η Ιουλίου θα υπάρξει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και από την πλευρά των εργοδοτών και από την πλευρά των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, η μείωση του κόστους εργασίας θα ανακουφίσει κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μέσα στο 2014 θα υπάρξουν επιστροφές ληξιπρόθεσμων οφειλών, που θα φθάσουν τα 2,8 δισ. ευρώ.

«Τελειώσαμε μια δύσκολη διαπραγμάτευση» είπε αρχικά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και συνέχισε: «Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την αμέριστη συμπαράστασή του. Κάναμε μια δύσκολη διαπραγμάτευση όλους αυτούς τους μήνες». Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς και τους συνεργάτες του.

Keywords
Τυχαία Θέματα