ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ;

Ανάλαφρο ρεπερτόριο και εύθυμο κλίμα προσφέρει η κινηματογραφική εβδομάδα, πιθανότατα ασυντόνιστη με τη δύσθυμη ατμόσφαιρα των εκλογών. Ή, μήπως, οι οθόνες προσφέρουν το ιδανικό αλέγκρο αντίδοτο στη σοβαρότητα της κάλπης;

6+1 Απιστίες (Les Infideles)

Των Εμανουέλ Μπερκό, Φρεντ Καβαγιέ, Αλεξάντρ Κουρτέ, Ζαν Ντιζαρντέν, Μισέλ Χαζαναβίσιους, Ερίκ Λαρτιγκό, Ζιλ Λελούς. Με τους: Ζαν Ντιζαρντέν, Ζιλ Λελούς, Σαντρίν Μπονέρ. Διάρκεια: 1 ώρα και 49 λεπτά.

Φίλοι συνένοχοι, πολλές απατημένες σύζυγοι, σεξουαλικό «κόλλημα», απεγνωσμένες απόπειρες αποπλάνησης, λολίτες, κατοικίδια σε κίνδυνο,

ζευγάρια σε κρίση, ανώνυμοι άπιστοι σε συνεδρίες και τέλος μια κούρσα τεστοστερόνης στο Λας Βέγκας με απρόσμενη κατάληξη. Ακροβατώντας ανάμεσα στο χιουμοριστικό δράμα και την εκλεπτυσμένη φάρσα, τη σοβαρότητα και το παραλήρημα, το σκετσάκι και το ανέκδοτο, η ταινία είναι μια ανθολογία από επεισόδια σκηνοθετημένα το καθένα από διαφορετικό δημιουργό. Μια  ειλικρινής και ενίοτε ξεκαρδιστική ταινία που κάνει μελετημένη χρήση του σεξιστικού στοιχείου, καταθέτει ξεκάθαρα τους προβληματισμούς της και σχολιάζει ταυτόχρονα τις σεξιστικές αμερικανικές κομεντί. Επτά διαφορετικοί σκηνοθέτες παρουσιάζουν μια σπονδυλωτή κινηματογραφική διατριβή πάνω στην συζυγική ειλικρίνεια και το ερωτικό πάθος, τη πίστη και τη απιστία χωρίς να λείπει το άξεστο, φαλλοκρατικό και ομοφοβικό χιούμορ, που συμπληρώνει με το παραπάνω τη καρικατούρα ενός προβληματικού αστικού σαβουάρ βιβρ.

Ο έρωτας  του φεγγαριού (Moonrise Kingdom)

Του Γουές Άντερσον. Με τους: Τζάρεντ Γκίλμαν, Κάρα Χέιγουορντ, Έντουαρντ Νόρτον, Μπρους Γουίλις, Μπιλ Μάρεϊ, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Όουεν Ουίλσον, Χάρβεϊ Καϊτέλ και Τίλντα Σουίντον. Διάρκεια: 1 ώρα και 34 λεπτά.

Με φρέσκια ματιά, απαλλαγμένη από εξυπνακίστικες νευρώσεις και πλήθος καλών ηθοποιών, η ταινία κατέρριψε το ρεκόρ όλων των εποχών στο αμερικάνικο box office ως ανεξάρτητη παραγωγή που άνοιξε με περιορισμένη διανομή στις αίθουσες. Η ιστορία διαδραματίζεται στα ανοικτά των ακτών της Νέας Αγγλίας το καλοκαίρι του 1965 και αφηγείται την περιπέτεια δύο δωδεκάχρονων, ένα αγόρι και ένα κορίτσι που ερωτεύονται, υπογράφουν ένα μυστικό συμβόλαιο και το σκάνε μαζί στη ζούγκλα για να ζήσουν το ρομαντικό όνειρό τους μακριά από τον κόσμο που τους απορρίπτει. Ενώ οι αρχές προσπαθούν να τους συλλάβουν, ξεσπά μια φονική καταιγίδα, μετατρέποντας την ειρηνική κοινότητα του νησιού σε σκέτη καταστροφή. Ο ιδιόρρυθμος Τεξανός σκηνοθέτης Γουές Άντερσον, παραδίδει ακριβώς αυτό που λαχταρούν -και βρίσκουν- οι θαυμαστές του στις ταινίες του. Τρυφερότητα, νοσταλγία, φαντασία, ρομαντισμός, μαγεία, σε ένα ολοκληρωμένο εικαστικά σύμπαν που δοκιμάζεται από τις οικογενειακές σχέσεις και την απώλεια της αθωότητας. Η χαριτωμένη εκκεντρικότητα των παιδιών πρωταγωνιστών, οι προβληματισμοί τους απέναντι στην ομιχλώδη ενήλικη ωριμότητα προσφέρουν μια ευχάριστη κινηματογραφική έκπληξη στην έναρξη της φετινής καλοκαιρινής σοδειάς.

American Pie: Reunion

Των Τζον Χέργ

Keywords
Τυχαία Θέματα