Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Γερμανία!

Όπως το 1990 έτσι και το 2014 η Γερμανία επιβλήθηκε 1-0 της Αργεντινής στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο μετά από 24 χρόνια.

Στο πρώτο ημίχρονο ο τελικός μας έδωσε αρκετές φάσεις και συγκινήσεις, μας έδωσε ευκαιρίες και δοκάρι (του Χέβεντες σε κοντινή κεφαλιά), αλλά δεν μας έδωσε γκολ. Η Γερμανία πατούσε καλύτερα στο αγωνιστικό χώρο απέναντι στην Αργεντινή που προσπαθούσε να χτυπήσει στον κενό χώρο, κάτι που πέτυχε -στο γκολ-οφσάιντ

του Ιγκουαϊν.

Στο δεύτερο μέρος οι ευκαιρίες ελαχιστοποιήθηκαν και το παιχνίδι θύμιζε παρτίδα σκάκι. Οσο περνούσε η ώρα η Γερμανία ανέβαινε στην περιοχή των Αργεντινών και έψαχνε το γκολ, αλλά αυτό δεν ήρθε με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε, ακόμη μια φορά στο εφετινό Μουντιάλ, στην παράταση.

Εκεί η ομάδα του Λεβ ήταν καλύτερη και λυτρώθηκε από τη «χρυσή» αλλαγή, τον Γκέτσε. Ο παίκτης της Μπάγερν μπήκε στο ματς στο 88ο λεπτό και στο 113' με όμορφη ενέργεια και κοντινό σουτ διαμόρωσε το τελικό 1-0. Η Γερμανία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο για 4η φορά στην ιστορία της.

Οι συνθέσεις

Γερμανία: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Χέβεντες, Σβαϊνστάιγκερ, Κράμερ (32' Σίρλε), Κρος, Εζίλ (120' Μερτεζάκερ), Μίλερ, Κλόζε (88' Γκέτζε)

Αργεντινή: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Ντεμιτσέλι, Γκαράι, Ρόχο, Μαστσεράνο, Μπίγλια, Πέρες (86' Γκάγκο), Μέσι, Λαβέτσι (46' Ιγκουαΐν), Ιγκουαΐν (78' Παλάσιο)

Keywords
Τυχαία Θέματα