Πανάξια πρωταθλήτρια κόσμου η Γερμανία (βίντεο)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η Γερμανία ήταν ίσως μαζί με την Ολλανδία η καλύτερη ομάδα του Μουντιάλ της Βραζιλίας και αυτό επιβεβαιώθηκε απόψε το βράδυ στο θρυλικό «Μαρακανά», όπου κέρδισε χάρη σε ένα εκπληκτικό γκολ του Γκέτσε στο 113′, επικρατώντας με 1-0 της Αργεντινής και σηκώνοντας την κούπα ξανά μετά από 24 χρόνια!

Πως ξεκίνησαν

Οι Γερμανοί διατήρησαν την κατοχή της μπάλας, ενώ ο Μέσι και η παρέα του προτίμησαν να στηριχθούν περισσότερο σε παιχνίδι αντεπιθέσεων, ποντάροντας

στο ατομικό ταλέντο και την ικανότητα –κυρίως των πλάγιων- στο ένας εναντίον ενός.

Ωστόσο, η Αργεντινή θα μπορούσε ίσως να πανηγυρίζει τώρα, αν ο Ιγκουαΐν σε 2 περιπτώσεις δεν συμπεριφερόταν ως επιθετικός πολύ μικρότερης κλάσης καθώς πρώτα έχασε ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ που του χάρισε ένα λάθος γύρισμα του Κρος και λίγο αργότερα δεν ήλεγξε τον ενθουσιασμό του και βιάστηκε με αποτέλεσμα να βγει σε θέση οφ σάιντ- πριν σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας ένα γκολ που φυσικά δεν μέτρησε ποτέ.

Κάπου εκεί, μετά το ημίωρο, η Γερμανία -που στάθηκε τυχερή με την μη αποβολή του Χέβεντες που πήγε στο γόνατο του Ζαμπαλέτα- άρχισε να ελέγχει καλύτερα την κατάσταση αλλά οι παίκτες του Γιοακίμ Λεβ έκαναν λάθος στην τελική πάσα. Η πίεση στα τελευταία λεπτά, όμως, θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα αν η μπάλα δεν πήγαινε στο κάθετο δοκάρι από την κοντινή κεφαλιά του Χέβεντες στο 45′!

Το δεύτερο ημίχρονο

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Σαμπέγια έβαλε τον Αγουέρο αντί του Λαβέτσι και η Αργεντινή είχε την ευκαιρία της για το γκολ αλλά ο Μέσι αστόχησε στο διαγώνιο σουτ εντός περιοχής. Η εικόνα του τελικού δεν ήταν διαφορετική σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο αφού η Γερμανία παρέμενε η ομάδα με την κατοχή της μπάλας και η Αργεντινή συνέχιζε να παίζει με στόχο να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Μέσι-Αγουέρο.

Η γκολάρα του Γκέτσε

Η παράταση ήρθε εντελώς φυσιολογικά και σημαδεύτηκε από μία και μόνη φάση. Ο Παλάσιο, όμως, όταν βρέθηκε απέναντι στον Νόιερ λύγισε, πράγμα που δεν ίσχυσε για τον Μάριο Γκέτσε, που στα 22 του χρόνια έμελλε να γίνει ο άνθρωπος που θα έκρινε τον πιο σημαντικό τίτλο του πλανήτη. Εκμεταλλευόμενος τη φανταστική κούρσα του Σούρλε από τα αριστερά ο άσος της Μπάγερν νίκησε τον Ρομέρο με ένα πολύ όμορφο και σπάνιο, για τελικό Μουντιάλ, γκολ. Η Γερμανία πανηγυρίζει πλέον το 4ο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην ιστορία της.

Το άρθρο Πανάξια πρωταθλήτρια κόσμου η Γερμανία (βίντεο) εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα