ΟΤΑΝ Ο ΓΛΕΖΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρέθηκε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος μεταξύ  άλλων στελεχών, από τον Μανόλη Γλέζο, τη Ρένα Δούρου και τον Θοδωρή Δρίτσα. Εκεί, ο Μανόλης Γλέζος απέδωσε τιμή στον «πρώτο αντιστασιακό» Μαθιό Πόταγα.

Στον απόηχο δηλώσεων στελεχών του, ότι η χώρα μας θα μειώσει τα εξοπλιστικά προγράμματα ρισκάροντας μια ενδεχόμενη επίθεση από την

Τουρκία, ο  κ. Τσίπρας συναντήθηκε  με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο και ενημερώθηκε από επιτελείς του υπουργείου Άμυνας για θέματα που αφορούν τις ένοπλες δυνάμεις.

Την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκε ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας Φραγκούλης Φράγκος ο οποίος τόνισε ότι σήμερα 29 Μαΐου «μπορεί να είναι μια αποφράδα ημέρα για τον ελληνισμό αλλά μην ξεχνάμε ότι αύριο είναι μια μέρα ανάτασης».

Ο κ. Φράγκος παρέπεμπε με τον τρόπο αυτό στην ηρωική πράξη του Μανόλη Γλέζου και του Λάκη Σάντα να κατεβάσουν την γερμανική σημαία από την Ακρόπολη.

Απαντώντας στον υπουργό Άμυνας, ο Μανόλης Γλέζος θύμισε ότι η πρώτη σημαντική αντιστασιακή πράξη δεν ήταν η δική τους αλλά του νεαρού Μαθιού Πόταγα στη Βυτίνα. Σύμφωνα με τον κ. Γλέζο, όταν η «ίλη αρμάτων Αδόλφος Χίτλερ μπήκε στη Βυτίνα, ο νεαρός Πόταγας στάθηκε μπροστά της και την σταμάτησε. Στον επικεφαλής αξιωματικό που βγήκε από το άρμα ο Πόταγας είπε ότι “τώρα είμαι μόνος μου, αλλά δεν θα μας σκλαβώσετε” και πρόσθεσε: “Πίσω μου είναι όλος ο ελληνικός λαός”».
Ο Μαθιός Πόταγας εκτελέστηκε από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα