ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟ» ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟ

16:30 8/8/2012 - Πηγή: Matrix24
Εκτός υπηρεσίας τέθηκε οριστικά η δικαστική υπάλληλος που υπηρετούσε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, η οποία ενώ διέθετε σε 30 τραπεζικούς λογαριασμούς «αδικαιολόγητες» καταθέσεις ύψους 7.965.236,64 ευρώ, χωρίς ποτέ να τα έχει δηλώσει.

Το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο αποφάσισε την οριστική παύση από την υπηρεσία της για τα πειθαρχικά παραπτώματα της «αναξιοπρεπούς και ανάξιας διαγωγής εντός και εκτός υπηρεσίας», ενώ εκκρεμεί σε βάρος της και το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

Το θέμα είχε έρθει στο φως

της δημοσιότητας όταν πριν από μερικούς μήνες άνδρες του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) εντόπισαν «όργιο» μαύρου χρήματος σε τραπεζικούς λογαριασμούς 13 δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι έκρυβαν στις καταθέσεις τους περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ.

Ανάμεσά τους ήταν η δικαστική υπάλληλος, η οποία επί μια 20ετία «έκρυβε» από τις αρμόδιες αρχές τους τραπεζικούς λογαριασμούς με τα εκατομμύρια ευρώ, αλλά και σημαντική ακίνητη περιουσία.

Να σημειωθεί ότι: «Ο δικαστικός υπάλληλος υποχρεούται να υποβάλει το Μάρτιο κάθε τρίτου έτους δήλωση για τυχόν μεταβολή περιουσιακών στοιχειών του ιδίου, του/της συζύγου και των ανηλίκων τέκνων τους, ενώ σε περίπτωση μη μεταβολής υποβάλει αρνητική δήλωση».

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα