ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΞ ΤΟΥ Σ.Α ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

16:15 8/8/2012 - Πηγή: Matrix24
Στις 30 Αυγούστου η Γαλλία θα προεδρεύσει στην συνεδρίαση, σε επίπεδο υπουργών, του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με την ατζέντα των συνομιλιών να επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στην ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία.

«Με την σύγκληση των εταίρων της στο Συμβούλιο Ασφαλείας, η Γαλλία επιθυμεί να επιδείξει την υποστήριξή της στο συριακό λαό, τις εντεινόμενες ανησυχίες της για την περιφερειακή σταθερότητα και την επιμονή της για μια

μετάβαση προς ένα δημοκρατικό, πλουραλιστικό σύστημα στη Συρία», αναφέρει η ανακοίνωση του γαλλικού ΥΠΕΞ.

Σημειώνεται ότι η  Γαλλία ασκεί την μηνιαία, κυλιόμενη προεδρία του ΣΑ του ΟΗΕ τον Αύγουστο.

Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιορδανίας Σάμεχ Μέιταχ επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Συρίας Ριγιάντ Χιτζάμπ, ο οποίος αυτομόλησε την Δευτέρα και προσχώρησε στην αντιπολίτευση, βρίσκεται σήμερα στο ιορδανικό έδαφος, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει για το που ακριβώς βρίσκεται.

Ο Χιτζάμπ αυτομόλησε την Δευτέρα, μόλις δύο μήνες αφότου ο πρόεδρος Άσαντ τον διόρισε πρωθυπουργό, εξέλιξη που χαρακτηρίστηκε βαρύ πλήγμα για την Δαμασκό τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο συμβολισμού.

Παράλληλα με αυτές τις εξελίξεις, συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στο Χαλέπι με τις κυβερνητικές δυνάμεις να υποστηρίζουν ότι έχουν τον πλήρη έλεγχο μιας στρατηγικής σημασίας περιοχής στην πόλη.

Από την πλευρά τους οι αντάρτες αρνούνται ότι υποχώρησαν από την περιοχή Σαλάχ αλ Ντιν παρά τις πληροφορίες για εισβολή αρμάτων μάχης στο σημείο.

Εικόνες που διέρρευσαν δείχνουν δρόμους με πτώματα και κατεστραμμένα κτίρια από τη χρήση βαρέων όπλων, τη χρήση των οποίων καταδίκασε η Διεθνής Αμνηστία.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα