ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

19:20 1/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Ολοκληρώθηκε η πλέον κρίσιμη σύσκεψη μεταξύ των αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση και, κατά τα φαινόμενα, απεφεύχθη η μείζων κυβερνητική κρίση.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, προανήγγειλε ότι οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι κατέληξαν σε ένα “περίγραμμα συμφωνίας” σε ό,τι αφορά τα μέτρα και την στρατηγική της κυβέρνησης, ενώ αναμένεται το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και οι πολιτικοί

αρχηγοί να εξειδικεύσουν με σχετικές ανακοινώσεις τα μέτρα, αλλά και τη συμφωνία, στην οποία κατέληξαν οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης.

Ήδη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημερώνει τους δημοσιογράφους στα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους για τι το διημείφθη στο Μαξίμου, ενώ σε ανακοινώσεις αναμένεται να προβεί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Ο κ. Κουβέλης εξεργόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε ότι «κοινή μας επιλογή είναι να υπάρξει η ελάχιστη επιβάρυνση των αδύναμων στρωμάτων» και πως θα υπάρξει από την πλευρά της κυβέρνησης «συγκεκριμένη πρόταση αναφορικά με το πακέτο των μέτρων των 11,5 δισ».

Σημείωσε δε, ότι  η προγραμματική συμφωνία των τριών αρχηγών «παραμένει στο ακέραιο»,  τονίζοντας παράλληλα ότι η πρόταση της κυβέρνησης δεν σημαίνει υποστολή των προσπαθειών για τη δημοσιονομική προσαρμογή και πως παραμένουν η ανάγκη χρονικής επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής όπως και  η επαναδιαπραγμάτευση για τους επαχθείς όρους του μνημονίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα