Όλοι εναντίον όλων… στο ΠΑΣΟΚ

08:19 4/6/2014 - Πηγή: Matrix24

Οι υπόλοιποι, χάνονται σε έναν ορυμαγδό εσωστρέφειας, όπου επιτίθενται ο ένας στον άλλο, διαμορφώνοντας έτσι επιμέρους ομάδες στην βάση αφενός της διατήρησης του ΠΑΣΟΚ ως ιστορική οντότητα και το ανοιχτό ενδεχόμενο συνεργασίας στο μέλλον με τον ΣΥΡΙΖΑ από τη μία και της δημιουργίας εκ του μηδενός μίας ενιαίας Κεντροαριστεράς που θα απορροφήσει το ΠΑΣΟΚ με στόχο

να καλυφθεί το κενό μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη.

Νέο επεισόδιο στο «σίριαλ» της «φαγωμάρας» στην Χαριλάου Τρικούπη, προέκυψε χθες όταν με συνέντευξή του στον Σκάι, ο Κώστας Σκανδαλίδης επανέλαβε την πρότασή του για συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πριν από το Συνέδριο της Κεντροαριστεράς, αφήνοντας για πρώτη φορά δημοσίως ανοιχτό το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του κόμματος. Στην ουσία, υποστήριξε πως αν το συνέδριο αποφασίσει αλλαγή πολιτικής και ο κ.Βενιζέλος δεν μπορεί να την αποδεχθεί, «τότε θα αλλάξουμε αρχηγό». Στην ίδια συνέντευξη επανέλαβε και την άποψή του περί συνεργασίας της κεντροαριστεράς με τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα όσα είπε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, απάντησε λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που χωρίς να τον κατονομάσει, μίλησε για «ειδική μεταχείριση» και «απλόχερη προστασία» από τα ΜΜΕ σε ορισμένα στελέχη, που ενώ απέχουν από την μάχη, εμφανίζονται μόνο στα κανάλια. «Έχουν κάποιοι συνηθίσει στην προστασία. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα. Ξανά τα ίδια, εσωστρέφεια», είπε, «αν θα λεγόμαστε Γιάννης ή θα λεγόμαστε Γιώργος»… Ζητώντας μάλιστα αυτή την φορά η συζήτηση να διεξαχθεί με σοβαρούς όρους, ξεκαθάρισε ότι την μάχη έδωσαν 42 συγκεκριμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς, για να προσθέσει με νόημα ότι «κάποιοι κρυβόντουσαν και εμφανίστηκαν την επόμενη μέρα των εκλογών»…

Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον ουκ ολίγων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η δήλωση του γραμματέα του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, όχι τόσο ότι παραμένει στη θέση του τουλάχιστον ως τη διεξαγωγή του συνεδρίου τον Οκτώβριο, όσο ότι από το να πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ προτιμά να πάει σπίτι του. Και αυτό, εξαιτίας των προνομιακών σχέσεων που διατηρεί με τον Κώστα Σκανδαλίδη, διαχρονικό υπέρμαχο της «κυβερνώσας Αριστεράς».

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσε –στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη τουλάχιστον- η επανεμφάνιση του πρώην υπουργού και στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Παύλου Γερουλάνου, που με μακροσκελές του άρθρο στο epikairo.gr, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και την Ελιά. Καταφερόμενος κατά όσων απαρνούνται την ιδεολογία της παράταξης, επιλέγοντας την εξαφάνιση του σοσιαλισμού από το όνομά της, ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στην Ελιά, περίπου ως να ντρέπεται για την ιδεολογία της… Απαρίθμησε σειρά λαθών του Ευάγγελου Βενιζέλου από την επιλογή προσώπων ως την επιλογή πολιτικών και ζήτησε «αντί να προσποιούμαστε ότι ο σοσιαλισμός πέθανε, να θυμίσουμε στην κοινωνία γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτόν». Αναφορές που προκάλεσαν μεγάλη ενόχληση στο εσωτερικό του σημερινού ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα