Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν -Τα σενάρια για Άδωνι, Βορίδη και Δένδια

08:05 4/6/2014 - Πηγή: Matrix24

Ωστόσο, όλες οι πληροφορίες από το Μαξίμου ήθελαν το σχήμα να «κλειδώνει» μέσα στο σαββατοκύριακο και να ανακοινώνεται Δευτέρα. Με αυτό τον τρόπο, εκτιμάται, ότι πέραν της κάλυψης των όποιων κενών, η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει και τη δημοσιότητα που θα λάβει η πρωτοβουλία της, επιστρέφοντας... δυναμικά μετά το τριήμερο χαλάρωσης.

Προφανώς, όλα ξεκινούν από το πρόσωπο του κ. Γιάννη Στουρνάρα. Ο νυν υπουργός μοιάζει να έχει λάβει πορεία για την Τράπεζα

Ελλάδος, ωστόσο οι πληροφορίες για τον αντικαταστάτη του παραμένουν συγκεχυμένες. Το Μαξίμου διαψεύδει, προφανώς, κάθε σενάριο ενώ πολλοί σπεύδουν να ρίξουν το όνομά τους στην αγορά. Οι ισχυρές πιθανότητες που ειχε να αναλάβει ο κ. Στ. Παπασταύρου περιορίζονται καθώς στο Μαξίμου σκέφτονται και το κενό συντονισμού που θα προκαλέσει η απομάκρυνσή του από το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Οι πληροφορίες που θέλουν, δε, τους κ.κ. Δένδια και Βορίδη να προβάρουν στολή... Τσάρου της οικονομίας, διαψεύδονται αρμοδίως.

Ο κ. Ν. Δένδιας επιθυμεί να αποχωρήσει, μετά από δύο έτη, από το Δημοσίας Τάξεως κι αν αυτό συμβεί θα κατευθυνθεί σε κάποιο παραγωγικό υπουργείο. Για τον κ. Μ. Βορίδη, ο οποίος – όπως ο ίδιος αναγνωρίζει – είναι «μέσα» σε κάθε ανασχηματισμό μόνον και μόνον για να μείνει, τελικά, εκτός, δεν αποκλείεται η τύχη του να συνδέεται με αυτή του Άδωνι Γεωργιάδη. Ο υπουργός Υγείας φέρεται να είναι προς αποχώρηση, αν και το Μαξίμου εκφράζεται πολύ θετικά για το έργο του. Αν παραμείνει στην κυβέρνηση, δεν αποκλείεται να αφήσει εκτός τον κ. Βορίδη. Αν αποχωρήσει, τότε ο δρόμος ανοίγει για τον έτερο προερχόμενο από το ΛΑΟΣ βουλευτή. Τούτο, βέβαια, δεν σημαίνει ότι το ενδεχόμενο ταυτόχρονης παρουσίας και των δύο δεν υπάρχει.

Σταθερές αξίες στην κυβέρνηση, πέραν του Αντιπροέδρου και Υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου, είναι οι Δημ. Αβραμόπουλος, Όλγα Κεφαλογιάννη και, προφανώς, ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης.

Εντός σχήματος αλλά όχι απαραιτήτως στο χαρτοφυλάκιο που έχουν θα παραμείνουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Γιάννης Μανιάτης, πιθανά ο Μιτλιάδης Βαρβιτσιώτης. Από εκεί και πέρα, για τον κ. Κ. Χατζηδάκη λέγεται ότι αποχωρεί – ενώ σενάρια τον φέρουν ως υποψήφιο και για τη θέση στην Κομισιόν – ενώ εκτός σχήματος φέρονται να είναι οι Χαρ. Αθανασίου, Θαν. Τσαυτάρης, Γιαν. Βρουτσης, Θεοδ. Καράογλου, Παν. Παναγιωτόπουλος και, ίσως, ο κ. Γ. Μιχελάκης λόγω των καταγγελιών προς το πρόσωπό του.

Σαρωτικές θα είναι εξάλλου οι αλλαγές σε επίπεδο υφυπουργών, μέσω των οποίων θα επιδιωχθεί να δοθεί και εικόνα ανανέωσης του σχήματος.

Από εκεί και πέρα, απειροελάχιστες είναι οι πιθανότητες εισόδου στο κυβερνητικό σχήμα της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, κάτι που ούτε η ίδια μοιάζει να επιθυμεί με θέρμη, ενώ δεν έχουν βάση τα σενάρια ανάληψης του υπουργείου Οικονομικών από τον ίδιο τον κ. Αντ. Σαμαρά, ούτε βέβαια και διάσπασης του υπουργείου στα δύο, με τον Γιάννη Στουρνάρα να παραμένει ως υπουργός διαχείρισης... χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα