Οκτώ νέοι κατηγορούμενοι για τα μαύρα ταμεία της Siemens

Οι τρεις εφέτες-ειδικοί ανακριτές που εδώ και χρόνια χειρίζονται την υπόθεση χαρτογράφησαν ύποπτες διαδρομές μαύρου χρήματος που συνδέεται με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ ΟΤΕ και της γερμανικής εταιρείας για την ψηφιακοποίηση του δικτύου του Οργανισμού.

Οι οκτώ κατηγορούμενοι είναι πρώην στελέχη του ΟΤΕ και σύντομα θα κληθούν να απολογηθούν για δύο κακουργήματα που είναι δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Συγκεκριμένα,

πρόκειται για μέλη επιτροπών αξιολόγησης και εισηγητές σε επιτροπές,οι οποίοι έλαβαν μέρος στη σύναψη σύμβασης μεταξύ Siemens και ΟΤΕ.

Από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι δικαστές διαπίστωσαν ότι σε έναν από αυτούς κατατέθηκε έμβασμα απευθείας από τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοι τους το χρονικό διάστημα που συμπίπτει με τις διαδικασίες υπογραφής της αμαρτωλής σύμβασης φέρονται ότι διατηρούσαν λογαριασμούς σε αυστριακή ή γερμανική τράπεζα, ενώ οι τέσσερις τελευταίοι εμφανίζονται την επίμαχη περίοδο να αγοράζουν μεγάλη ακίνητη περιουσία σε διάφορα ακριβές συνοικίες των Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι οι δικαστές που ερευνούν την υπόθεση έχουν έτοιμα και τα κατηγορητήρια για στελέχη της μητρικής εταιρείας που φέρονται ως πρωταγωνιστές στο σκάνδαλο των μαύρων ταμείων .

Keywords
Τυχαία Θέματα