Τα είπε «έξω από τα δόντια» στον Γ. Παπανδρέου

Κριτική σε υψηλούς τόνους και με βαρύς χαρακτηρισμούς άσκησε μια νεαρή Ισπανίδα, μέλος της Νεολαίας της Διεθνούς Σοσιαλιστικής, που καταφέρθηκε ενάντια στους ηγέτες της Διεθνούς και ειδικά στον επικεφαλής τους, Γιώργο Παπανδρέου.

Η Μπεατρίθ Ταλεγόν, κατήγγειλε την πολυτέλεια στην οποία κινούνται οι ηγέτες, κάνοντας λόγο για ξενοδοχεία πέντε αστέρων, λιμουζίνες και πανάκριβα δείπνα…

«Πώς θέλουμε να κάνουμε την επανάσταση από ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο Κασκάις, φτάνοντας εδώ

με πολυτελή αυτοκίνητα. Αναρωτιέμαι αν μπορούμε να δώσουμε στους πολίτες μια απάντηση όταν εσείς λέτε ότι τους καταλαβαίνετε, ότι υποφέρετε ως σοσιαλιστές», είπε η Ταλεγόν.

«Κάνετε εμάς τους νέους να ντρεπόμαστε», τα λόγια της Ισπανίδας, που άφησε αιχμές για τα οικονομικά της Διεθνούς, τα οποία χαρακτήρισε ως «μυστήριο όπως οι πυραμίδες της Αιγύπτου».

Στη συνέχεια είπε πως «είστε εσείς οι υπεύθυνοι αυτού που συμβαίνει τώρα. Εμείς πληρώνουμε τις συνέπειες από την απουσία πολιτικής σας ή από τις πολιτικές σας»,. Τέλος, αναφέρθηκε στους «πολιτικούς-αστέρια των ΜΜΕ», οι οποίοι προσέρχονται στις συνεδριάσεις, μιλώντας για τις χώρες τους χωρίς να προσφέρουν καμία λύση στους υπόλοιπους, ενώ υποστήριξε πως «μας θέλετε διακοσμητικούς εμάς τους νέους, απλά για να γεμίζουμε τις αίθουσες».

Ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε τον λόγο και προσπάθησε να υπερασπιστεί τους συμμετέχοντες: «dεν είμαστε το ΔΝΤ ή η Παγκόσμια Τράπεζα. Εμείς που είμαστε εδώ δεν δίνουμε μάχη από ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Δίνουμε μάχη στους δρόμους, στα συνδικάτα, στις χώρες μας. Ας προσπαθήσουμε να δουλέψουμε μαζί», τα λόγια του πρώην πρωθυπουργού και επικεφαλής της Διεθνούς Σοσιαλιστικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα