ΟΚΤΩ ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΘΑ ΛΑΝΣΑΡΕΙ Η ΤΟΥΟΤΑ ΣΕ ΙΝΔΙΑ, ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ

Οκτώ νέα μοντέλα θα κατασκευάσει η Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota μέχρι το 2015, που θα απευθύνονται στο κοινό των αναπτυσσόμενων αγορών σε μια προσπάθειά της να φθάσει τους ρυθμούς επέκτασης της γερμανικής Volkswagen και της αμερικανικής General Motors.

 Η Toyota, η οποία πέρυσι έχασε μεγάλο μερίδιο της αγοράς, κοιτάζει τώρα να μειώσει την εξάρτησή της σε επίπεδο πωλήσεων από την Λατινική Αμερική, την Ευρώπη και την Ιαπωνία και ρίχνει το βάρος της στην Κίνα, την Ινδία και την Βραζιλία, όπου οι αντίπαλοί της (Volkswagen, General Motors, Hyundai) έχουν αποκτήσει ηγετική θέση.

Έτσι, η Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία επιδιώκει να πουλήσει περί το 45% της παραγωγής της στις αναπτυσσόμενες αγορές, όπως δήλωσε στο Reuters και ο Εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρείας Yukitoshi Funo, ο οποίος πρόσθεσε: «Ειδικά στην Νοτιοανατολική Ασίας, η Volkswagen μαζί με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες και εμείς δεν μπορούμε να επαναπαυθούμε στις δάφνες μας».

Μαζί με το μοντέλο «Etios», που η εταιρεία προώθησε στην Ινδία τον Δεκέμβριο του 2010, η Toyota επιδιώκει να εισάγει άλλα οκτώ μοντέλα μέχρι το 2015 στοχεύοντας στην πώληση περισσότερων από ένα εκατομμύριο οχήματα σε τουλάχιστον 100 χώρες. Η τιμή για καθένα από τα οχήματα θα ξεκινά από τα 12.200 δολάρια και θα κατασκευάζονται σε εργοστάσια της Κίνας, της Ινδίας και της Βραζιλίας. Ειδικά για το «Etios», αυτό στην Ινδία πωλείται έναντι 9000 δολαρίων.

Μέχρι το 2013, η παραγωγή στις αναπτυσσόμενες αγορές θα ανέλθει στα 3,1 εκατ. οχήματα κατά έτος, από 2,38 εκατ. το 2010, αγγίζοντας το επίπεδο παραγωγικότητας των εργοστασίων της Ιαπωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα