ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

Μέτρα στήριξης για τους εργαζομένους στα ΜΜΕ που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση αποφάσισε η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ.

Ο ΕΔΟΕΑΠ με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι προχωρά στην εφαρμογή μέτρων οικονομικής ενίσχυσης για τις ομάδες των ασφαλισμένων που έχουν απόλυτη ανάγκη στήριξης και βοήθειας.

Πιο ειδικά τα νέα

κοινωνικά μέτρα του ΕΔΟΕΑΠ προβλέπουν:

1. Ειδικό Βοήθημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΒΚΑ ΕΔΟΕΑΠ) σε μηνιαία βάση και για 12 μήνες για άμεσα μέλη μας που είναι άνεργοι, χαμηλόμισθοι ή χαμηλοσυνταξιούχοι , καταβάλλουν ενοίκιο ή έχουν στεγαστικό δάνειο για το σπίτι που διαμένουν και έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα ως εξής:

Ø έως €14.000 — €130 / μηνιαίως

Ø έως €17.000 με παιδιά έως 18 ετών– €180 / μηνιαίως

Τα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις και δικαιολογητικά, μ στο Γραφείο εξυπηρέτησης ασφαλισμένων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 16 Νοεμβρίου 2012.

Επίσης όπως ανακοινώνει ο ΕΔΟΕΑΠ  στην προσπάθειά του  να εξασφαλίσει για κάθε μέλος και τα μέλη της οικογένειάς του που πλήττονται από την οικονομική κρίση μια αξιοπρεπή διαβίωση με ένα ελάχιστο όριο βασικών αγαθών θα δημιουργήσει κοινωνικό Παντοπωλείο που θα διαθέτει προϊόντα κάλυψης βασικών αναγκών και θα παρέχει ειδικές εκπτώσεις σε ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους, χαμηλόμισθους.\

Σύμφωνα με τον ΕΔΟΕΑΠ για την κάλυψη 6 θέσεων εργασίας , θα γίνει επιλογή μεταξύ των ανέργων συναδέλφων της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ..

Επιπλέον θα δημιουργήσει κοινωνικό κατάστημα το οποίο θα στεγαστεί σε χώρο του ΕΔΟΕΑΠ και θα προσφέρει δωρεάν ρούχα, υποδήματα φάρμακα, κλπ. στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των ασφαλισμένων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα στήριξης των άνεργων δημοσιογράφων πατήστε εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα