ΟΗΕ: Απογοητευτικό το διάγγελμα του Ασάντ

21:00 7/1/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο Μπαν Κι Μουν δήλωσε «απογοητευμένος που η ομιλία του πρόεδρου Άσαντ την [Κυριακή] 6ης Ιανουαρίου δεν συμβάλλει σε μία λύση που θα μπορούσε να δώσει ένα τέλος στα φρικτά δεινά που υφίσταται ο συριακός λαός», δήλωσε ο εκπρόσωπός του Μάρτιν Νεσίρκι αναφερόμενος στην ομιλία του Σύρου αρχηγού του κράτους στην Όπερα της Δαμασκού.

«Η ομιλία απέρριψε το πιο σημαντικό στοιχείο της ανακοίνωσης της Γενεύης την 30ή Ιουνίου

2012, δηλαδή μια πολιτική μετάβαση και την δημιουργία μιας μεταβατικής κυβέρνησης με πλήρεις εκτελεστικές εξουσίες που θα συμπεριλάμβανε εκπροσώπους όλων των Σύρων», είπε ο Νεσίρκι στους δημοσιογράφους.

Στην ίδια τη Συρία στο μεταξύ, τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν ο στρατός βομβάρδισε ένα ακίνητο στο Χαλέπι και κατέστρεψε δύο ορόφους του. Νωρίτερα, σύμφωνα αντικαθεστωτικούς, πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν στην Καφάρ Μπάτνα, ένα προάστιο της Δαμασκού.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 14 κάτοικοι της μητρόπολης της βόρειας Συρίας έχασαν τη ζωή τους από τις οβίδες του στρατού, ανάμεσά τους 12 στη συνοικία Μάσχαντ, στο νοτιοδυτικό τμήμα του Χαλεπιού. Μάχες και βομβαρδισμοί σημειώνονταν σε πολλές ακόμα περιοχές της χώρας.

Ένας προσωρινός απολογισμός του Συριακού Παρατηρητηρίου ανέφερε ότι τουλάχιστον 43 άνθρωποι σκοτώθηκαν ως το απόγευμα σήμερα, περιλαμβανομένων 28 πολιτών, 12 ανταρτών και 3 στρατιωτών.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η σύγκρουση των τελευταίων 21 μηνών έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 60.000 ανθρώπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα