«Οι τράπεζες παραβιάζουν το ακατάσχετο μισθών-συντάξεων»

«Οι τράπεζες συνεχίζουν να παραβιάζουν το ακατάσχετο των μισθών και συντάξεων, καθώς παραμένουν σε υψηλά επίπεδα τα κρούσματα παντελώς αυθαίρετων παρακρατήσεων. Ακόμα και στην περίπτωση που ο οφειλέτης έχει δώσει πάγια εντολή ή έχει εκχωρήσει, αν είναι δημόσιος υπάλληλος, μέρος της μισθοδοσίας του στην τράπεζα, έχει δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να την ανακαλέσει» αναφέρει η ΕΚΠΟΙΖΩ.

Υπενθυμίζει

επίσης ότι εδώ και μήνες έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της και διανέμει στα γραφεία της (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Πάτρα) σχετικό υπόδειγμα ανάκλησης της εκχώρησης ή εντολής, την οποία καλούνται να συμπληρώσουν όσοι επιθυμούν τη διακοπή της παρακράτησης από τη μισθοδοσία τους.

«Όσον αφορά το επίδομα ΟΑΕΔ, η Εθνική Τράπεζα εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι τα επιδόματα καταβάλλονται σε λογαριασμούς της ίδιας και φτάνει στο σημείο να τα παρακρατεί από ανέργους οφειλέτες» αναφέρει η ΕΚΠΟΙΖΩ υπογραμμίζοντας ότι έχει δεχθεί καταγγελίες πως ολόκληρες οικογένειες πέρασαν τις γιορτές χωρίς έστω το ποσό των 360 ευρώ.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να επιβάλει κυρώσεις σε όσα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παραβιάζουν τα δικαιώματα των δανειοληπτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα