Υγρό πόσιμο κολλαγόνο!

Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη από αμινοξέα, το οποίο παράγεται στους ανθρώπινους και ζωικούς οργανισμούς. Αποτελεί κύριο συστατικό των βασικών δομών του σώματος και των συνδέσμων. Φυσιολογικά αυξάνεται η παραγωγή του με την βιταμίνη C, τη γλυκοζαμίνη, το συνένζυμο Q10 στην ημερήσια δίαιτα. Μπορεί όμως να γίνει και συμπληρωματική πρόσληψη από του στόματος.

Το υγρό υδρολυμένο κολλαγόνο είναι διασπασμένη από ένζυμα πρωτεΐνη. Αυτή η μορφή κολλαγόνου κάνει πιο εύκολη την πρόσληψη και απορρόφηση του από τον ανθρώπινο οργανισμό. Άρα το υγρό κολλαγόνο οδηγεί

σε υψηλότερη απορρόφηση από τον οργανισμό όσον αφορά στην ανθρώπινη υγεία.

Πίνοντας υγρό κολλαγόνο αυξάνεται ο μεταβολισμός εφόσον αυξάνεται η κατανάλωση θερμίδων για την βιομετατροπή του σε χρήσιμο συστατικό. Επιπλέον η κατανάλωση υγρού κολλαγόνου, με τα πεπτίδια που διαθέτει, οδηγεί σε ανάπτυξη ινοβλαστών άρα και σε αύξηση της πυκνότητας των κυττάρων δέρματος και εξαρτημάτων του. Αυτό με τη σειρά του έχει σαν αποτέλεσμα την αυξημένη ελαστικότητα και συγκράτηση της υγρασίας των ιστών του δέρματος,τριχών και νυχιών.

Το υγρό κολλαγόνο που προσλαμβάνεται εξωτερικά έχει σαν αποτέλεσμα να διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου και πρωτεογλυκανών από τα χονδροκύτταρα, καθώς και την διέγερση οστεβλαστών. Αυτό οδηγεί στην αυξημένη πυκνότητα των οστών άρα και στην δυνάμωση οστών και αρθρώσεων.

Μια άλλη δράση του υγρού υδρολυμένου κολλαγόνου (που περιέχει 8-9 βασικά ένζυμα όπως γλυκίνη, προλίνη, υδροξυπρολίνη, αργινίνη) είναι η αύξηση ανάπλασης μυϊκού ιστού άρα και καλύτερες αθλητικές επιδόσεις.

Η αργινίνη, ένζυμο που παρέχεται από τη λήψη υδρολυμένου υγρού, βοηθά στον βαθύτερο και μεγαλύτερο σε διάρκεια ύπνο. Επίσης η πρόσληψη υγρού κολλαγόνου διεγείρει και την αύξηση της αυξητικής ορμόνης οπού αυτή με τη σειρά της συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Όλες οι παραπάνω δράσεις του υγρού πόσιμου υδρολυμένου κολλαγόνου ενισχύουν τον οργανισμό. Αν αναλογιστεί κανείς ότι η παραγωγή κολλαγόνου στον οργανισμό μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου γίνεται επιτακτική η λήψη συμπληρωματικού κολλαγόνου.

Για καλύτερα αποτελέσματα στην απορρόφηση του από τον οργανισμό, συνιστάται να λαμβάνεται 20ml ημερησίως καθώς επίσης να πίνεται 3 ώρες μετά την λήψη τροφής (υπάρχουν ισχυρά στοματικά ένζυμα), ενώ δεν πρέπει να προσλαμβάνεται τροφή για 4 ώρες μετά για την μέγιστη απορρόφηση του υγρού κολλαγόνου.

Παφλής Η. Μιχαήλ

Χειρούργος – Ωτορινολαρυγγολόγος Ενηλίκων – Παίδων

Συνεργάτης Ιατρικού Π. Φαλήρου και Λευκού Σταυρού Αθηνών

Πηγή: markostv.gr

Keywords
Αναζητήσεις
posimo kollagono
Τυχαία Θέματα