Οι ταινίες της εβδομάδας

12:42 2/1/2014 - Πηγή: Matrix24

Μόνο Οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί
Only Lovers Left Alive
Του Τζιμ Τζάρμους. Διάρκεια:123′
Με τους Τομ Χίντλεστον, Τίλντα Σουίντον, Μια Βασισκόβσκα, Τζον Χαρτ, Άντον Γιέλτσιν, Τζέφρι Ράιτ

Με φόντο το ρομαντικά ερημικό τοπίο του Ντιτρόιτ και της Ταγγέρης, ένας απομονωμένος μουσικός, βαθιά απογοητευμένος από την ανθρωπότητα, επανασυνδέεται με την αισιόδοξη και αινιγματική του ερωμένη. Η ερωτική τους ιστορία έχει αντέξει εδώ και αιώνες, αλλά το

ειδύλλιο των δύο εύθραυστων χαρακτήρων θα διαταραχθεί από την εμφάνιση της, θέτοντας παράλληλα το ερώτημα αν θα επιβιώσουν, όσο η σύγχρονη κοινωνία καταρρέει γύρω τους
Μια φινετσάτη παρωδία που διασκεδάζει με τις στερεοτυπικές αναφορές των ταινιών με βρικόλακες. Δίχως αιμοσταγή λουτρά αίματος αλλά με γλυκό και ειρωνικό χιούμορ περιγράφει την απογοήτευση των περιθωριακών διανοουμένων από την πορεία της ανθρώπινης εξέλιξης Κάτω από την επιφανειακή ανοησία των βαμπίρ, ο σκηνοθέτης στη κορύφωση της ωριμότητας του ξεδιπλώνει ένα κομψό δοκίμιο για την επιστήμη, τη μουσική, το χρόνο και πάνω απ ‘όλα αγάπη.


Αύγουστος
August: Osage County
Του Τζον Γουέλς Διάρκεια: 130′
Με τους Μέριλ Στριπ, Τζούλια Ρόμπερτς, Σαμ Σέπαρντ, Τζούλιετ Λιούις, Τζούλιαν Νίκολς, Γιούαν Μακγκρέγκορ, Μπένεκτιτ Κούμπερμπαχ, Κρις Κούπερ, Αμπιγκέιλ Μπρέσλιν, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ

Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Τρέισι Λετς, το οποίο έχει ανέβει και στο Μπρόντγουεϊ. Η ιστορία εξετάζει διάφορες οπτικές της ενδοοικογενειακής παθογένειας, με χιούμορ και συγκίνηση για το οικογενειακό δράμα των Γουέστον. Μιας οικογένειας που ζει στην Οκλαχόμα και είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης. Μια μητέρα που σέρνεται ανάμεσα σε διάφορες ουσίες, χάπια και αλκοόλ, αποκαλύπτοντας καλά κρυμμένα μυστικά. Μια κόρη που βρίσκεται αντιμέτωπη με την κρίση μέσα στο γάμο της και η όλη την υπόλοιπη οικογένεια η οποία περιλαμβάνει συζύγους και φίλους, να συγκεντρώνεται στο σπίτι για να στηρίξει τη μητέρα, όταν ο επίσης αλκοολικός πατέρας εξαφανίζεται.
Εξαιρετικό καστ σε μια δίωρη ακραία θεατρικά προσαρμοσμένη επίθεση από βωμολοχίες, δυσάρεστες αντεγκλήσεις και προσβολές που ξεπερνά τη λεκτική βία που αρκεί για να υπερθερμάνει ένα οικογενειακό μελόδραμα. Εν τέλει, μια μέτρια φαρμακόγλωσση κωμωδία όπου η εξωτερική ένταση κατατροπώνει το εσωτερικό ρυθμό.

Πέμπτη και 12
Του Θανάση Τσαλταμπάση. Διάρκεια:103′
Με τους Θανάση Τσαλταμπάση, Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Χριστίνα Τσάφου, Κώστα Φλωκατούλα, Λευτέρη Ελευθερίου, Δανάη Κλειώ Οθωναίου, Γιώργο Γαλίτη, Αγοραστή Αρβανίτη, Χρήστο Σπανό, Σπύρο Παππά

Ο Ευτύχης είναι πραγματικά ένας άτυχος άνθρωπος ! Δεν του κάθεται τίποτα. Πάει για το καλό και πάντα, με έναν μαγικό τρόπο, βρίσκεται μπλεγμένος. Επιπροσθέτως δεν μπορεί να βρει γυναίκα και, όπως όλοι , δυσκολεύεται να βρει δουλειά. Μία ημέρα, πάνω στην απόγνωσή του, θα συναντήσει έναν άστεγο και θα ακολουθήσει τις συμβουλές του. Ως δια μαγείας θα βρει δουλειά η οποία όμως θα τον οδηγήσει πάνω στον διαπλεκόμενο Δημοσθένη , η γυναίκα του οποίου είναι πρώην συμμαθήτρια του γκαντέμη Ευτύχη. Το ζευγάρι θα κάνει ένα πάρτυ για την κόρη του, και εκεί οι μάσκες θα πέσουν για όλους!
Φαρσοκωμωδία της κρίσης με ενέργεια, ατάκες, ανέκδοτα, καλή μουσική αλλά καθόλου πρωτοτυπία. Δυστυχώς οι ισχνοί και σχηματικοί χαρακτήρες καθώς και η αδύναμη πλοκή θα αρκούσαν για να υποστηρίξουν μόνο ένα επεισόδιο τηλεοπτικής σειράς και όχι ταινία μεγάλου μήκους.

Περπατώντας Με Τους Δεινόσαυρους: Η Ταινία σε 3D
Walking With Dinosaurs 3D
Των Νιλ Νάιτινγκεϊλ, Μπάρι Κουκ . Διάρκεια 80′
Με τους Τσάρλι Ρόου, Άνγκουρι Ράις
Η ιστορία τοποθετείται 70 εκατομμύρια χρόνια πριν, στην Αλάσκα της παρατεταμένης βαρυχειμωνιάς που οδηγεί τους δεινόσαυρους κατά ορδές προς τα νοτιότερα και πιο ζεστά κλίματα . Ανάμεσα στους δεινόσαυρους ο νεοσσός Πάτση, ένας περίεργος αλλά ιδιαίτερα φιλικός Παχυρινόσαυρος πρέπει να καταφέρει να επιβιώσει ανάμεσα σε ανταγωνιστικά αδέρφια, σε κακοτοπιές, άγρια αρπακτικά και απρόβλεπτες καταστάσεις ενός αφιλόξενου κόσμου. Μπορεί να μην είναι ο μεγαλύτερος, ο σκληρότερος ή πιο θαρραλέος , ωστόσο οφείλει να αποδείξει έδειξε ότι για να γίνει κανείς ο καλύτερος δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι και ο πιο δυνατός ή ο πιο ογκώδης .
Επική, ημιεκπαιδευτική και ψιλοπαιδαγωγική οικογενειακή περιπέτεια για τα πολύ μικρά παιδιά, που εκπληρώνει με κάποιο χιούμορ και λίγο τρόμο την αποστολή της, χωρίς, ωστόσο, να αποφεύγει την ρηχότητα και την απόλυτη προβλεψιμότητα στην αφήγηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα