Πως θα συμπληρώσετε το Ε9

Όσοι φορολογούμενοι είχαν μεταβολές των περιουσιακών στοιχείων τους εντός του 2012 είτε έχουν στην κατοχή τους αγροτεμάχια εκτός σχεδίου, θα κληθούν να καταθέσουν πρόσθετα στοιχεία μέσω του εντύπου του νέου Ε9.

Η δήλωση γίνεται μέσω του συστήματος TAXIS στην ιστοσελίδα www.gsis.gr και περιλαμβάνει τα εξής βήματα

Ηλεκτροδότηση οικοπέδου. Όσοι έχουν στην κατοχή τους οικόπεδα, πρέπει να συμπληρώσουν εάν είναι ηλεκτροδοτούμενα ή όχι. Ο σχετικός κωδικός πρέπει να συμπληρωθεί
και για αγροτεμάχια, αγρούς, βοσκοτόπια και τις υπόλοιπες εκτάσεις εκτός σχεδίου.Υποβολή αριθμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Οι φορολογούμενοι θα βρούνε τον αριθμό στο λογαριασμό της ΔΕΗ ή στο μετρητή κατανάλωσης. Στο έντυπο θα συμπληρώσουν τα 9 πρώτα ψηφία χωρίς κενά. Εάν το ακίνητο δεν ηλεκτροδοτείται, θα συμπληρώνεται στο αντίστοιχο πλαίσιο ο αριθμός 999999999( 9 εννιάρια ).

(i) Για κτίσματα εντός σχεδίου οι ιδιοκτήτες θα συμπληρώσουν

Τον αριθμό των προσόψεων που βλέπουν στους δρόμουςΤο μήκος των προσόψεων που βλέπουν στους δρόμουςΤον Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ). Τον 12ψήφιο αριθμό, οι φορολογούμενοι θα τον βρουν στη βάση δεδομένων του Κτηματολογίου.Τις αποθήκες

(ii) Για κτίσματα εκτός σχεδίου

Στα

ΑγροτεμάχιαΑγρούςΒοσκοτόπια

οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να αναφέρουν εάν υπάρχουν κτίσματα. Τα στοιχεία πρέπει να δηλώνονται σε 3 ξεχωριστές στήλες: την επιφάνεια των κατοικιών βάση τετραγωνικών μέτρων, την επιφάνεια των αποθηκών, την επιφάνεια όλων των επαγγελματικών και ειδικών κτηρίων.

Στο Ε9 οι φορολογούμενοι καλούνται να συμπληρώσουν επίσης τις επιφάνειες των αυθαίρετων κατασκευών, που νομιμοποιήθηκαν μέσα στο 2012. Δηλώνεται δηλαδή η πραγματική επιφάνεια του κτιρίου και όχι τα τετραγωνικά μέτρα, που γράφονται στο συμβόλαιο αγοράς είτε στην οικοδομική άδεια.

Τα παραπάνω στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν, για να συνταχθεί ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων, ώστε το οικονομικό επιτελείο να τον σχεδιάσει πάνω σε πραγματικά στοιχεία και όχι σε υποθέσεις εργασίας.

Keywords
Αναζητήσεις
9 εννιαρια στο ε9
Τυχαία Θέματα