ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΣΥΖΗΤΟΥΝ, Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Ακόμη κι αν εργαζόμενοι και εργοδότες φτάσουν σε συμφωνία για την υπογραφή νέας εθνικής συλλογικής σύμβασης, το τελευταίο λόγο θα τον έχουν οι δανειστές μας.  

Ο πρώτος γύρος επαφών του Γ. Βρούτση με τους κοινωνικούς εταίρους κατέστησε σαφές ότι το υπουργείο Εργασίας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα κάνει αποδεκτή μία σύμβαση που θα υπογράψουν οι κοινωνικοί εταίροι, καθώς το Μνημόνιο προβλέπει ότι η κυβέρνηση θα καθορίζει τα θέματα των κατώτατων μισθών. Επιπροσθέτως,  κυβέρνηση και τρόικα

θα θέσουν τα εργασιακά σε κεντρική διαπραγμάτευση, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου, ο οποίος εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία για μια νέα σύμβαση, με βάση τη συμφωνία του Φεβρουαρίου, αλλά εξέφρασε αμφιβολίες αν θα πάρει την έγκριση της κυβέρνησης. Όσον αφορά τη συνάντηση που έχει συγκαλέσει ο ΣΕΒ, ο επικεφαλής της ΓΣΕΕ δήλωσε ότι θα πάει, προσθέτοντας όμως ότι θα αποχωρήσει αν μετέχουν και οι εκπρόσωποι του ΣΕΛΠΕ και του ΣΕΤΕ, που επίσης έχουν προσκληθεί. Όπως διευκρίνισε, στη διαπραγμάτευση για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση συμμετέχουν μόνο οι τριτοβάθμιες οργανώσεις, δηλαδή οι ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα