ΜΟΝΟ ΛΑΧΕΙΑ ΚΑΙ IBC ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΦΕΤΟΣ

«Τρύπα» 3,2 δισ. ευρώ και στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων άνοιξε η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, αλλά και το γεγονός ότι τα Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής  Περιουσίας του Δημοσίου παραμένει ακέφαλο. Μόλις δύο κινήσεις θα γίνουν στο συγκεκριμένο μέτωπο μέχρι το τέλος της χρονιάς. 

του Βαγγέλη Δουράκη

Ο στόχος για είσπραξη 3,2 δισ. ευρώ μέσα στο 2012 έσβησε.  Το πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων συζητήθηκε σε εκτενή σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα

με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Κ. Μητρόπουλο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες διαπιστώθηκε ότι έως το τέλος του έτους τα χρονικά περιθώρια δεν επιτρέπουν την υλοποίηση περισσότερων από δύο αποκρατικοποιήσεων και συγκεκριμένα των κρατικών λαχείων και του IBC που θεωρούνται ώριμα .

Το κύριο βάρος πέφτει τώρα στο 2013 όπου σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί συνολικά 23 αποκρατικοποιήσεις.

Όσον αφορά την πρόταση Στουρνάρα η οποία έχει πέσει στο τραπέζι και αφορά την καταβολή του τιμήματος αποκρατικοποιήσεων με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου θεωρείται πολύ σημαντική η παράμετρος της τιμής που θα γίνουν αποδεκτά τα ομόλογα (η πρόταση μιλά για ονομαστική αξία) κάτι όμως που θα πρέπει να καθοριστεί δια νόμου. Αξίζει αν σημειωθεί ότι η αρχική πρόταση είχε συναντήσει τις επιφυλάξεις της τρόικας.

Keywords
Τυχαία Θέματα