Οι κίνδυνοι για τα παιδιά στο Διαδίκτυο

09:30 7/2/2014 - Πηγή: Matrix24

Σε περιγραφή του έντονου προβλήματος προχώρησε εχτές, κατά την διάρκεια του 3ου Συνεδρίου, ο επικεφαλής της υπηρεσίας και ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης προχώρησε σε ανάλυση, που προβλήματος που τείνει να πάρει μορφή επιδημίας, χρησιμοποιώντας ακόμα και συγκεκριμένα παραδείγματα. Χαρακτηριστική υπήρξε η περίπτωση 13χρονης που νόμιζε ότι συνομιλούσε με 16χρονο στο Διαδίκτυο πλην όμως διαπίστωσε

ότι επρόκειτο για 65χρονο ιερέα, ο οποίος προσπάθησε χωρίς επιτυχία να την απαγάγει όταν τη συνάντησε σε κεντρική πλατεία της Αθήνας.

«Έχουμε σπάσει πολλές πόρτες για να μπούμε με εισαγγελέα σε σπίτια και να σώσουμε παιδάκια που κινδύνευαν» τόνισε ο κ. Σφακιανάκης. Παράλληλα επισήμανε ότι το υπ’αριθμόν 1 «αγκάθι» για τους ανηλίκους που είναι χρήστες ηλεκτρονικού υπολογιστή και κατ’επέκταση του διαδικτύου είναι το λεγόμενο cyberbullying (διαδικτυακός εκφοβισμός) αλλά και το sexting (αποστολή προσωπικών φωτογραφιών και βίντεο).

Η Ελληνική Αστυνομία θέλοντας να πετύχει την επίλυση του προβλήματος ετοίμασε ένα σποτ που προβάλλεται από σήμερα, ώστε να δείξει στον γονιό τι περνά το παιδί του στο σχολείο. Με αυτή την τακτική η Αστυνομία επιδιώκει να δεχθεί χιλιάδες κλήσεις ώστε προβλήματα να βγουν στην επιφάνεια. Εξυπηρετώντας τους ίδιους στόχους η ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται να προχωρήσει νέος κύκλος ημερίδων με στόχο την προστασία-ενημέρωση μαθητών γονέων και άλλων ενδιαφερομένων για τα θετικά και αρνητικά του Διαδικτύου με αφετηρία τα Γιάννινα στις 14 Φεβρουαρίου.

Στο ίδιο Συνέδριο παραβρέθηκε και ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας. «Οι ευκαιρίες είναι περισσότερες αλλά οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι και σημαντικοί» ανέφερε ο κ. Δένδιας. Γνωρίζοντας το έργο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο υπουργός στον χαιρετισμό που απηύθυνε έκανε λόγο για «διαβόλους του Διαδικτύου» που αποτελούν απειλή για τα παιδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα