Οι φόβοι του Βενιζέλου και τα ονόματα στο ευρωψηφοδέλτιο

08:04 4/3/2014 - Πηγή: Matrix24

Φοβούμενος τον υπαρκτό κίνδυνο αμφισβήτησής του τη νύχτα της 25ης Μαΐου, αλλά και τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτή στην κυβερνητική σταθερότητα, στον βαθμό που ο μικρότερος εταίρος της συγκυβέρνησης θα έχει κλονιστεί συθέμελα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος καλείται τώρα να φτιάξει (έστω με τη βοήθεια του Ανδρέα Λοβέρδου, του Ηλία Μόσιαλου και κάποιων μικρότερων εταίρων) ένα

ισορροπημένο ψηφοδέλτιο με κάποιες πιθανότητες επιτυχίας.

Όσο για την τελευταία, είναι βέβαιο ότι στους μήνες που ακολουθούν, ο πήχης για το ΠΑΣΟΚ θα πέσει πολύ, καταλήγοντας στον μικρότερο δυνατό, με την εκλογή δεύτερου ευρωβουλευτή να πλασάρεται ως επιτυχία. Την ίδια στιγμή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται ήδη να απεργάζεται εναλλακτικά σενάρια για την προσωπική του πολιτική επιβίωση. Μόνο τυχαία άλλωστε δεν είναι η επιμονή των …φημών, που τον θέλουν να «φλερτάρει» με τη θέση του επιτρόπου.

Σε νέα συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής της «Ελιάς», σήμερα στις έξι το απόγευμα στα γραφεία της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» του Ανδρέα Λοβέρδου, αναμένεται να «κλείσουν» οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη Συνδιάσκεψη που πλέον απέχει μόλις τέσσερις ημέρες. Εκεί, πάντως, θέματα ευρωψηφοδελτίου δεν θα τεθούν. Οι ενδιαφερόμενες πλευρές –αφού οι «58» θα απέχουν από τη διαδικασία σύνθεσής του- έχουν ήδη παραπέμψει το θέμα για το επόμενο διάστημα, μετά τη Συνδιάσκεψη. Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ πάντως, η συζήτηση εξακολουθεί να γίνεται στο παρασκήνιο.

Και αυτό διότι το παζλ δείχνει πλέον να συμπληρώνεται δύσκολα. Με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη να έχει αποσύρει την …προθυμία του να είναι υποψήφιος, αφού ξέρει καλά ότι τη στιγμή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του θα ζητείτο η παραίτησή του από μία θέση όπου ελέγχει ολόκληρο τον μηχανισμό του πρώην κραταιού κόμματος, τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να κάνει πίσω μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την πιθανότατη επικράτηση του «ασυμβιβάστου» βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή και στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, μόνο «χαρτί» στο οποίο μπορεί να ποντάρει πλέον ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χωρίς πάντως να έδειχνε μεγάλο ενθουσιασμό στην αρχή, είναι η Φώφη Γεννηματά. Η τελευταία όμως, αφενός δεν έχει ξεκαθαρίσει κατά πόσον ενδιαφέρεται, αφετέρου στον βαθμό που η ανταπόκριση του κόσμου αποδειχθεί μεγάλη για τα σημερινά δεδομένα στο ΠΑΣΟΚ, θα αποτελέσει αυτόματα τον «νούμερο ένα» δελφίνο του κόμματος.

Κατά τα λοιπά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται αποφασισμένος να δουλέψει για ένα «ισορροπημένο» ευρωψηφοδέλτιο, όπου θα εκφράζονται όλες οι ομάδες του ΠΑΣΟΚ. Θεωρείται βέβαιο πως θα επιχειρήσει να πείσει «παπανδρεϊκά» στελέχη να συμμετάσχουν με τα ονόματα των Μιχάλη Καρχιμάκη, Γιώργου Πεταλωτή και Παύλου Γερουλάνου να έχουν πέσει ήδη στο τραπέζι, χωρίς πάντως να έχει ξεκαθαριστεί κατά πόσον ενδιαφέρονται οι ίδιοι. Αντίθετα, βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα της νυν ευρωβουλευτού –και ακραιφνώς «βενιζελικής»- Συλβάνας Ράπτη, του νεαρού επιστήμονα και μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου Κυριάκου Πιερρακάκη, της στενής συνεργάτη του προέδρου του κόμματος στον τομέα της Επικοινωνίας, Αφροδίτης Αλ Σάλεχ , αλλά και του Νίκου Μπίστη εκ των «58» που έχει ήδη δηλώσει την επιθυμία του να είναι υποψήφιος, ενώ από πολύ πριν έχει στην πραγματικότητα προσδεθεί στο άρμα του ΠΑΣΟΚ.

Στο τραπέζι βρίσκονται ακόμα ονόματα όπως αυτό της Βασιλικής Σουλαδάκη, κόρης του παλιού στελέχους του κόμματος Γιάννη Σουλαδάκη, της πρώην υπουργού Κατερίνας Μπατζελή και της νεαρής Κατερίνας Διαμαντοπούλου από την Κίνηση των 75, ενώ ιδιαίτερο βάρος δείχνει να ρίχνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην αναζήτηση προσώπων από την κοινωνία, τους χώρους των γραμμάτων και της εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα