Ποιοι οδηγούν καλύτερα στην Ευρώπη

08:04 4/3/2014 - Πηγή: Matrix24

Το γαλλικό ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Ipsos δημοσίευσε έρευνα, στην οποία έλαβαν μέρος πάνω από 1.000 οδηγοί από τη Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Σουηδία και τη Γερμανία. Οι οδηγοί κλήθηκαν να απαντήσουν στα ερωτήματα πόσο σωστοί πιστεύουν ότι είναι οι ίδιοι στο τιμόνι, πώς χαρακτηρίζουν τους ξένους οδηγούς από τις άλλες χώρες, ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες παραβάσεις τους, κλπ.

Οι καλύτεροι οδηγοί απ΄ όλους είναι σύμφωνα με το 47% των ερωτηθέντων οι Σουηδοί και ακολούθησαν στις άλλες

δύο θέσεις του βάθρου οι Γερμανοί και οι Βρετανοί με 26% και 13% αντίστοιχα. Αντίθετα, οι μισοί ερωτηθέντες θεωρούν με διαφορά ως χειρότερους και πιο απείθαρχους οδηγούς του Ιταλούς. Ισπανοί και Γάλλοι συμπληρώνουν την τριάδα των χειρότερων οδηγών, όμως τα ποσοστά τους (16% και 14%) τα χωρίζει χάος από τα ποσοστά των Ιταλών. Δεν πρόκειται ωστόσο για κάποια προκατάληψη, καθώς και οι ίδιοι οι Ιταλοί χαρακτηρίζουν σε ποσοστό 71% τους συμπατριώτες τους ως τους πλέον ανεύθυνους οδηγούς.

Από την άλλη πλευρά, οι Ιταλοί πιστεύουν για τους εαυτούς τους ότι είναι οι πιο επιδέξιοι στο τιμόνι. Σε μία αξιολόγηση από μηδέν έως άριστα το δέκα, έδωσαν κατά μέσο όρο στους ίδιους οκτώ βαθμούς. Οι Γερμανοί αποδείχθηκαν λίγο πιο συγκρατημένοι με μέσο όρο 7,6 βαθμούς!

Εκπλήξεις επιφυλάσσουν οι απαντήσεις, όσον αφορά στις κακές συνήθειες των οδηγών από τις επτά ευρωπαϊκές χώρες. Έτσι παραδέχεται ότι βρίζει στο τιμόνι το 67% των Γάλλων, αλλά και των Γερμανών. Επίσης το 71% των Σουηδών και των Γερμανών ανέφερε, ότι δεν τηρεί πάντα τις αποστάσεις ασφαλείας, ενώ το 34% των Γερμανών ομολογεί ότι πιέζει τα προπορευόμενα οχήματα, όταν εκνευριστούν. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Οι Ισπανοί είναι πρωταθλητές του κορναρίσματος με 63%, οι «υποδειγματικοί» Σουηδοί εκπλήσσουν με τη σειρά τους παραδεχόμενοι σε ποσοστό 43% ότι τηλεφωνούν κατά την οδήγηση, χωρίς να χρησιμοποιούν Bluetooth ή ακουστικά. Όσο για τις παραβιάσεις των ορίων ταχύτητας, εδώ έρχονται πρώτοι οι Γάλλοι και οι φλεγματικοί Βρετανοί με 89%, δηλαδή σχεδόν εννέα στους δέκα. Κρίμα ωστόσο που δεν έλαβαν μέρος στην έρευνα Ελληνες, γιατί –αν απαντούσαν ειλικρινά- θα είχαμε καπαρώσει την πρωτιά σε όλες τις κατηγορίες!

Keywords
Τυχαία Θέματα