Οι διαστροφές των Ρωμαίων αυτοκρατόρων

Η φράση «Ρωμαϊκό όργιο» αποτυπώνει εν μέρει μόνο τα έργα και τις ημέρες των Ρωμαίων Αυτοκρατόρων. Ιστορίες ευνουχισμών, αιμομιξιών, παιδεραστίας και πορνείας περιλαμβάνονται στις διαστροφές των αρχόντων της Ρώμης.

Αιμομιξίες

Ο αυτοκράτορας Κλαύδιος παντρεύτηκε την ανιψιά του Αγριππίνα, κόρη του νεκρού αδελφού του Γερμανικού. Για να προλάβει όσους μπορεί να έκαναν λόγο για αιμομιξία, συγκάλεσε τη Σύγκλητο και έπεισε τους παρευρισκόμενους, ότι ήταν υποχρεωμένος να παντρευτεί την ανιψιά του μετά το θάνατο του αδελφού του, «για το καλό του κράτους» και επικαλούμενος

«ζήτημα εθνικής σημασίας».

Ο Καλιγούλας διατηρούσε σεξουαλικές σχέσεις με όλες τις αδελφές του και πολλές φορές μάλιστα μπροστά στα μάτια της νόμιμης συζύγου του, ενώ υπάρχουν και αναφορές ότι συχνά εκπόρνευε τις αδελφές του. Με μία από αυτές, τη Δρουσίλα, διατηρούσε σχέσεις απ’ όταν ήταν ακόμη μικρά παιδιά και μάλιστα συχνά την έπαιρνε από τον νόμιμο σύζυγο της για να διασκεδάσει χωρίς αυτός να μπορεί να φέρει αντίρρηση.

Ο Νέρωνας, διατηρούσε ερωτική σχέση με τη μητέρα του Αγριππίνα (την προαναφερθείσα). Η σχέση τους προδόθηκε από το αίμα της Αγριππίνας στα ρούχα του και οι αξιωματούχοι προσπάθησαν να σταματήσουν αυτή τη σχέση, φοβούμενοι ότι η Αγριππίνα θα πάρει έτσι μεγάλη εξουσία. Τη σχέση διέκοψε ο ίδιος ο Νέρωνας επιχειρώντας να τη σκοτώσει.

Όργια κατά παραγγελία

Ο αυτοκράτορας Τιβέριος όταν αποσυρόταν στο νησί Κάπρι έβαζε νέους και των δύο φύλων να συνευρίσκονται ανά τρεις μπροστά του, ωστόσο όταν κάποιες φορές ακόμα και αυτό δεν τον ικανοποιούσε, οι ιστορικοί επισημαίνουν ότι διέθετε μία ολόκληρη συλλογή βιβλίων με ερωτικές εικόνες.

Το «ζώο»

Ο Νέρωνας φέρεται συχνά να κάλυπτε το σώμα του με γούνα ζώου, έμπαινε σε ένα κλουβί και μόλις κάποιος το άνοιγε, όρμαγε και τον δάγκωνε στα γεννητικά όργανα.

Πορνεία

Ο Νέρωνας εισήγαγε και τους «ερωτικούς σταθμούς» με πόρνες κατά μήκος του δρόμου για να «ξεκουράζουν» τους ταξιδιώτες.

Ο Καλιγούλας άδειασε τα ταμεία του κράτους σε σημείο που αναγκάστηκε να μετατρέψει το παλάτι σε ένα αυτοσχέδιο πορνείο, για να ξεχρεώσει τους δανειστές του.

Ευνουχισμός

Ο Νέρωνας πήρε έναν άνδρα, του έκοψε τα γεννητικά όργανα, τον έντυσε γυναικεία και τον παντρεύτηκε με όλες τις τιμές.

Παιδεραστία

Ο αυτοκράτορας Τιβέριος, σύμφωνα με τα στοιχεία, ήταν παιδεραστής και είχε δημιουργήσει ένα ενυδρείο ερωτικής διαστροφής, με πολλά παιδάκια να κολυμπάνε μαζί του.

Η Μεσσαλίνα

Η Μεσσαλίνα, ήταν η πρώτη αυτοκράτειρα που εκπορνεύτηκε με τη θέληση της, ενώ κατέχει το ρεκόρ για ταυτόχρονη σεξουαλική συνεύρεση με τους περισσότερους άνδρες μέχρι τότε.

Keywords
Τυχαία Θέματα