Οι Άθλιοι και οι λοιποί ερωτευμένοι

Οι άθλιοι (Les miserables)

Του Τομ Χούπερ. Διάρκεια: 2 ώρες και 38 λεπτά. Με τους: Χιου Τζάκμαν, Ράσελ Κρόου, Αν Χάθαγουεϊ, Αμάντα Σέιφριντ, Σάσα Μπάρον Κόεν.

«…Οι Άθλιοι γράφτηκαν για όλα τα έθνη. Δεν ξέρω αν θα διαβαστούν απ’ όλους, όμως εγώ για όλους το έγραψα» έλεγε για το έργο του ο Βίκτωρ Ουγκό. Τώρα , σε μια ακόμα κινηματογραφική διασκευή το μνημειώδες έργο προσφέρεται και για τους φίλους των μιούζικαλ. Αυτοί σίγουρα θα καθηλωθούν σε όλη την διάρκεια της προβολής, που παρά την σημαντική

διάρκεια των 155 λεπτών.

Το πείραμα της ζωντανής απόδοσης των τραγουδιών κατά την ώρα των γυρισμάτων, αποτέλεσε έναν νεωτερισμό υψηλού ρίσκου, ο οποίος πέτυχε. Αλλά και οι απλοί φίλοι του κινηματογράφου, θα απολαύσουν μια ταινία που τα έχει όλα. Σφικτή σκηνοθεσία, σωστές ερμηνείες, επική μουσική, ατμόσφαιρα, δράση, αίσθημα, λεπτό χιούμορ, κοινωνική και πολιτική κριτική. Τα ντεκόρ , τα κοστούμια και οι φωτισμοί αποδίδουν με εξαιρετικό ρεαλισμό την Γαλλία στο πρώτο μισό του 19 αιώνα , εποχή όπου διαδραματίζεται η υπόθεση.

Ο Χιού Τζάκμαν ως Γιάννης Αγιάννης, διαθέτει εξαιρετική φωνή, η οποία βγαίνει αβίαστα συμπληρώνοντας την υποκριτική του ικανότητα. Ο Ράσελ Κρόου ως Ιαβέρης με δυναμικές φωνητικές ικανότητες, που αγγίζουν τις επιδόσεις τενόρου της λυρικής. Η ερμηνεία της Ανν Χαθαγουέι εντυπωσιακή αφού παίζει και τραγουδάει ως εξαϋλωμένη και κουρεμένη γουλί Φαντίν. Το ζεύγος των κακών Θερναντιέ, που υποδύονται η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ και ο Σάσα Μπαρόν Κοέν, δίνει μια κωμική νότα στην ταινία. Τέλος, η Αμάντα Σέιφριντ και ο Έντι Ρέντμαϊν αναδεικνύουν το μελοδραματικό στοιχείο αποδίδοντας αριστουργηματικά τη σχέση Κοζέτ και Μάριου.

Πολύ σκληρός για να πεθάνει σήμερα (A Good Day to Die Hard)

Του Τζον Μουρ. Διάρκεια: 1 ώρα και 37 λεπτά. Με τους: Μπρους Γουίλις, Τζάι Κόρτνεϊ, Σεμπάστιαν Κοχ.

Η πέμπτη απόπειρα του Μπρους Γουίλις να τα φέρει όλα πάνω ως σκληροτράχηλος Τζον Μακλέιν, κάπου κολλάει. Αυτή τη φορά προσπαθεί να σώσει το γιο του, που δουλεύει ως μυστικός πράκτορας, από κάτι Ρώσους μαφιόζους στη Μόσχα. Οι δυο Μακλέιν ο βετεράνος πατέρας και ο παράτολμος γιος διαγωνίζονται σε ανατινάξεις, καταδιώξεις, καταστροφές προσπαθώντας να αποτρέψουν μια καταστροφική απειλή που θα μπορούσε να προκαλέσει τον μεγαλύτερο πυρηνικό εφιάλτη της ανθρωπότητας!.

Ιστορία τραβηγμένη από τα μαλλιά που μοιάζει να ξεπήδησε κατευθείαν από τη δεκαετία του 80, με γραφικούς διαλόγους και ακόμα πιο γραφική προπαγάνδα. Περιπέτεια , αν και προκλητικά σπάταλη, φτιαγμένη με πολλή προχειρότητα και ελάχιστη γοητεία ,που δεν προσφέρει καμία από τις χαρές των προηγούμενων ταινιών του κινηματογραφικού ήρωα. Αυτού που πάντα τυχαίνει να βρίσκεται στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή. Τώρα πέτυχε και τη λάθος δεκαετία, όπως ακριβώς του επισημαίνει ειρωνικά σε μια σκηνή ένας Ρώσος που του λέει «Εδώ δεν είναι πια 1986».

Παράδεισος του έρωτα (Paradise: Love)

Του Ούλριχ Ζάιντλ. Διάρκεια: 2 ώρες. Με τους: Μαργκαρέτε Τίζελ, Πίτερ Καζούνγκου.

Μια παχουλή 50άχρονη Αυστριακή αποφασίζει να πάει ένα ταξίδι στις παραδεισένιες ακτές της Κένυας. Εκεί αναδεικνύεται σε Sugar Mama, το παρατσούκλι που αποδίδεται στις μεγαλούτσικες Ευρωπαίες που αναζητούν την παρέα νεαρών Αφρικανών με αντάλλαγμα χρήματα και δώρα. Αφού γευτεί τις χάρες διάφορων ντόπιων νεαρών, γνωστών ως Beach Boys θα καταλήξει στο απογοητευτικό συμπέρασμα ότι στις ειδυλλιακές παραλίες της Κένυας δεν υπάρχει χώρος για αληθινά ειδύλλια.

Ο γνωστός για τις προκλητικές και σκηνοθετικά αριστοτεχνικές ταινίες του Αυστριακός Ούλριχ Ζάιντλ παρουσιάζει μία τολμηρή ταινία με τον σαρκαστικό τίτλο «Παράδεισος» που σαρκάζει την ψυχοσύνθεση του δυτικοευρωπαίου, την υποκρισία, τη μοναξιά, την εκμετάλλευση, την ψευτο-ανωτερότητά του.

Ο σκηνοθέτης εστιάζει με την ιδιότυπη ματιά του στον κάθε άλλο παρά αγγελικά πλασμένο παράδεισο. Στην ατμοσφαιρική και γεμάτη πλαστικές καρέκλες Κένυα, ανατέμνει τις εξωτικές αλλά και μίζερες διακοπές μιας απογοητευμένης γυναίκας θίγοντας το θέμα του σεξοτουρισμού, της αποικιοκρατίας και της αμοιβαίας εκμετάλλευσης.

Η αγάπη έρχεται στο τέλος (Love in the end)

Του Βασίλη Κεχαγιά. Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά. Με τους: Τζωρτζίνα Λιώση, Λεωνίδα Καλφαγιάννη, Κατερίνα Γερονικολού, Πάνο Βλάχο.

Τρεις διαφορετικές ερωτικές ιστορίες γυρισμένες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Κωνσταντινούπολη. Ένα κορίτσι που φοβάται να αισθανθεί, ερωτεύεται. Ένας άνδρας που λέει ψέματα επειδή δεν τολμάει να εκφράσει αυτά που νιώθει, πρέπει τώρα να πει την αλήθεια . Κι ένα ζευγάρι που κανείς από τους δύο δεν πιστεύει στον έρωτα, δεν μπορούν να ζήσουν μακριά ο ένας από τον άλλο.

Τρεις μικρές ιστορίες για τα εμπόδια του έρωτα αλλά και για την ομορφιά, τον ίλιγγο, τα μυστικά και τις αποκαλύψεις του. Η Κατερίνα που μόλις τελείωσε το σχολείο και ο Παύλος ένας νεαρός ανθυποπλοίαρχος, ο Γιώργος που είναι φίλος με την Αλίκη από το νηπιαγωγείο αλλά και ο Νίκος με τη Στέλλα που είναι μεταξύ τους άγνωστοι, δίνουν την ανθρώπινη υπόσταση πάνω στον οποίο απλώνει το καμβά του ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης

Keywords
Τυχαία Θέματα